Zoran Đorđević, v. d. direktora Pošte Srbije, u ponoć 1. januara obišao je zaposlene u dežurnoj Glavnoj pošti u Beogradu u Takovskoj 2 i čestitao im je novogodišnje praznike.

Đorđević je simbolično označio i početak novog ciklusa prijavljivanja i podnošenja dokumentacije građana za 100.000 vaučera u vrednosti 5.000 dinara za odmor u Srbiji u 2022. godini i utvrdio da je sve spremno za prijem prvih zahteva za vaučere.

Prvi vaučer je izdat tačno u ponoć što nagoveštava da će i ovog puta biti velika zainteresovanost.

KAKO SE PRIJAVITI

Pravo na prijavu imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Što se tiče dokumenata, potrebna je rezervacija u željenom objektu, za penzionere poslednji ček, a za zaposlene potvrda o primanjima. Kada su u pitanju studenti, oni moraju da prilože uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Bitno je naglasiti da se zahtevi za vaučere izdaju za najmanje pet noćenja, kao i da se predaju lično i to isključivo na šalterima pošte.

Iako će pojedine biti zatvorene za praznike, već od četvrtog januara će pošte širom Srbije raditi punim kapacitetom.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni. Ističu da su im tako popunjeni objekti i da su im produžili sezonu, jer je više od četvrtine gostiju koristio vaučere. Lepa vest je da će nakon ovih 10.000 vaučera, tokom godine biti podeljeno još.

(MONDO)