I dalje se traga za mladićem iz Sombora. Aleksa Stanković (21) nestao je pre sedam dana, tačnije prošlog utorka, a za njim tragaju porodica i policija. U trenutku nestanka na sebi je imao crnu jaknu, crnu trenerku i crne pantalone.

Kako je za danas izjavila njegova majka Olivera, policija sumnja da je on u Beogradu. Olivera je primetila da je Aleksa sa sobom poneo školska svedočanstva i diplome, zbog čega sumnjaju da mu je možda neko ponudio posao u inostranstvu, u koje je, inače, želeo da ode da radi.

"Da li mu je neko nešto ponudio, obećao, da li je naseo na neku lažnu priču, obećao mu posao u inostranstvo, ne znam. Nismo sigurni, ali nam liči da je tako. U međuvremenu smo primetili da mu nisu kod kuće svedočanstva i diplome", kaže Aleksina majka Olivera.

Ona je istakla da se Aleksa razume u kompjutere i da veoma dobro govori strane jezike.

"Ne znam šta bi baš tačno radio tamo, ali znam da je hteo da ode. Eto, poneo je tu dokumentaciju iz škole, svedočanstva, diplome i sve što je imao. Mi sad mislimo da mu je neko ponudio nešto preko društvenih mreža. Nek ide, samo nek mi se javi da je živ. On je dobrica jedna. Naivan je. Svakome veruje. Jedino me to buni. Da nije neka lažna priča. Na kraju, ne znam ništa, u stvari", ističe majka koja strahuje da se iza svega ne krije neka lažna priča.

Iako ga nema 7 dana, ne gubi nadu da je živ. Kaže i da policija misli da je u Beogradu.

"Telefon mu je i dalje isključen. Prva dva, tri dana uključivao je telefon veoma kratko. Policija je probala da ga locira, i ono približno što su otkrili je da je u Beogradu. Međutim, od 30. decembra telefon mu više nije bio uključen nijednom", rekla nam je Olivera, Aleksina majka.

Ukoliko vidite Aleksu porodica moli da se javite na broj 0605399700.

(MONDO/Telegraf)