• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRIJAVITI ZA NOVU POMOĆ OD 100 EVRA: Novac za mlade, ali samo ako ispunjavaju ove uslove!

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Na sednici je usvojen Predlog zakona o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

 Kako se prijaviti za pomoć od 100 evra Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Ovim dopunama se reguliše pitanje isplate dodatne novčane pomoći mladima između navršenih 16 i 29 godina starosti, a koji će u junu dobiti po dodatnih 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, a nisu dobili novac u januaru (bilo da se nisu prijavili ili nisu zadovoljavali propisane uslove), moći će da se prijave za 100 evra novčane podrške u periodu od 16. do 31. maja 2022. godine.

Sa druge strane, mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.

Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena. Prijava će biti elektronska, na portalu Uprave za trezor, na adresi - idp.trezor.gov.rs.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boom

Nigde veze...Pare dobijaju mladi za splavove i penzioneri da stedi za buducnost.Nema za ljude kojima najvise treba od 30-65.Koji imaju malu decu i placaju knjige od 7000-15000 dinara+sveske+... ,sramota.Nek daju besplatne udžbenike i tako pomogne drzava pravo na besplatno skolovanje ili samo u Beogradu je besplatno ali penzioneri dominiraju.

Pera

Sad kad vrate obavezno sluzenje vojnog roka taman imaju bazu.

Ujka Zitko PFK

Ne moram da bezim za Nemacku🤦‍♂️

special image