• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KOLIKO NOVCA ĆE GRAĐANI MORATI DA VRATE BANKAMA! Ako to ne urade, pokreće se POSTUPAK koji će ih koštati papreno

Autor Ivana Lazić

Dosadašnje presude bile su u korist građana i banke su morale da vrate novac od troškova obrade kredita. Onda kada je Vrhovni kasacioni sud promenio svoj stav od tada građani gube sporove.

 Banka Izvor: Stterstock/Pavel L Photo and Video

Veliko interesovanje stručne javnosti, ali i građana usledilo je nakon najave da će oko 30.000 ljudi, koji su pravosnažno dobili postupke protiv banaka, nakon revizije presude Vrhovnog kasacionog suda, morati da vrate novac bankama, Zbog promene stava suda, građani će morati u proseku da vrate oko 1.000 evra, prenosi N1. 

Advokatica Zlata Rašević objašnjava da je revizija vanredni pravni lek koji može da se traži u određenim okolnostima, i to nakon pravosnažnosti presude.

"One (revizije) su konačne kad se donesu. Postoji mogućnost ustavne žalbe, ali dok se dođe do odluke prođe dosta vremena, kao i ako se ide u Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, navela je ona i dodala da je do 16. septembra prošle godine, pre nego što je VKS promenio svoj stav o naplati bankarskih kredita, 99,9 odsto presuda bilo u korist građana. Ona ističe da građani ne treba da odustaju, i da se obrate javnosti ako im stignu rešenja da vrate novac.

Predsednik Udruženja građana ''Efektiva'' Dejan Gavrilović navodi da je na delu zločin nad građanima, jer je upravo Vrhovni kasacioni sud pozvao građane da tuže banke:

"Neko ko dobije takvu odluku po njoj mora da postupi, a ako ne postupi banka ima pravo da pokrene postupak izvršenja. Troškovi se dodatno uvećavaju zbog načina na koji izvršitelji naplaćuju svoje usluge", kaže Gavrilović.

On je precizirao da je hiljadu evra procena prosečne vrednosti, a da suma koju će građani morati da vrate zavisi od visine kredita, kao i da je rok 15 dana.

U toku je još oko 200.000 sporova građana protiv banaka, a mogućnost da oni koji su već dobili sporove sad budu prinuđeni da vrate novac, Gavrilović naziva zločinom.

(Mondo/N1)

Pročitajte i ovo:

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dzo

Advokati su samo ponavljali ono sto je pricao predsednik Vrhovnog kasacionog suda - da "sudovi tuzbe usvajaju i da poziva gradjane da tuze". Takodje su istinito prenosili gradjanima da je doneto vise desetina hiljada pravnosnaznih presuda. Medjutim, gradjani su nasamareni od strane sudija Vrhovnog kasacionog suda, koje su podlegle pod pritiskom bankarskog lobija i posle vise godina promenole stav, bez promene zakona i propisa.... zasto ne nazvati stvari svojim imenom - kriminal!

Jovan

To sto smo hteli to smo i dobili. Svetske mocnike sa svojim bankama koje nam sve reziraju. Ako ste zaboravili prvi benefit tzv. demokratizacije posle pada Milosevica je zatvaranje nasih banaka i otvaranja stranih. Bice i gore.

sasa

@Jovan ovo ti je delo domacih jajara a ne svetskih mocnika

special image