• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO ĆE POSTATI PRVI BILIONER? U trci su vlasnik TikToka, Ilon Mask, vlasnik luksuznih robnih marki, indijski biznismen

Autor Sara Gajić

Petorica najbogatijih ljudi na svetu su u trci da postanu prvi bilioner u istoriji.

 Prvi bilioner na svetu Izvor: Profimedia

Vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask svojim bogatstvom pretenduje da postane prvi bilioner, predviđaju bankari. Oni tvrde da će uskoro bogatsvo Ilona Maska naglo skočiti i to ne samo zbog povećanja prodaje električnih Tesla vozila, već zbog njegovog "Spejs Eks" programa. Ne mogu tačno da odrede vremenski okvir kada će se njegov skok dogoditi, ali se očekuje da će ključnu ulogu imati rakete, vozila i pomoćna infrastruktura koje njegov svemirski program obuhvata.

Drugi kandidat za bilionera jeste indijski industrijalac Gautam Adani koji je je predsednik i osnivač Adani Groupa, multinacionalnog konglomerata sa sedištem u Ahmedabadu koji se bavi trgovinom, nekretninama, proizvodnjom električne energije, građevinom. Njegovo bogatstvo se procenjuje od gotovo 95 milijardi dolara. Pod njegovom kontrolom nalazi se najveća indijska pomorska luka Mundra, kao i međunarodni aerodrom Mumbai.

Možda će vas zanimati

Kineski softverski inženjer Žang Jiming može da pređe magičnu granicu od bilion dolara do 2026. godine. U vlasništvu njegove kompanije "Bajt Dense" nalazi se megapopularna društvena aplikacija TikTok. Žangovo lično bogatstvo u 2022. procenjeno je na 44,5 milijardi dolara.

U krug bilionera 2029. trebao bi da uđe indijski biznismen Mukeš Ambani. Njegova firma posluje u brojnim sektorima - energetika, mediji, maloprodaja, telekomunikacije, tekstil itd. Njegovo bogatstvo trenutno se procenjuje na 93 milijarde dolara.

Tek na petom mestu jeste bogataš iz Evrope, u pitanju je francuski biznismen Bernar Arno bilioner bi trebalo da postane takođe 2029. godine. Vrednost njegovog bogatstva trenutno iznosi oko 155 milijardi dolara. Arno je izvršni direktor konglomerata luksuzne robe LVMH te poseduje brendove kao što su Lui Viton, Kristijan Dior i Živanši.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dree

Jako sam srecan zbog svakog ponaosob, nema sta..

Jovan

Da li su slicni svim ovim nasim privatnicima, sto drzavi prijavljuju dobit oko pozitivne nule, radnike drze na pravom minimalcu a u realnom zivotu kupuju brodove, vikendice, deci daju 1000 dinara za uzinu, idu na letovanje i zimovanje, i svake 3 godine kupuju drugi automobil?

special image