• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOŠ JEDNA EVROPSKA ZEMLJA HITNO OBUSTAVLJA PROIZVODNJU U "FERERU": Sproveli istragu, pa optužili kompaniju!

Autor Ivana Lazić

Najviše potvrđenih slučajeva salmonele je u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj.

 Belgija obustavila proizvodnju Ferero proizvoda Izvor: Shutterstock

Nakon što je Evropska agencija za bezbednost hrane (EPSA) saopštila da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i konzumiranja Ferero čokoladnih proizvoda, belgijske vlasti odlučile su zaustave proizvodnju u fabrici Ferera. Belgijska agencija za bezbednost hrane (AFSCA) naredila je obustavu proizvodnje, optužujući Ferero za "nepotpune informacije".

"Nakon što smo započeli istragu i shvatili da su informacije nepotpune, Agencija je odlučila da povuče svoje ovlašćenje za proizvode u fabrici u Arlonu", navodi se u saopštenju, prenosi Korijere dela sera.

Ferero je već povukao deo asortimana Kinder čokolada iz prodavnica u SAD. Korpe Kinder Happi Moments Chocolate Assortment i Kinder Mik Chocolate.Treats su dobrovoljno povučene, saopštio je Ferrero North America, dodajući da ta mera ne pokriva druge Kinder i Ferrero proizvode koji se prodaju u SAD.

Najviše potvrđenih slučajeva salmonele je u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj. Ferero je u sredu povukao nekoliko serija Kinder Surprise čokoladnih jaja i drugih proizvoda sa polica prodavnica u Španiji. Ranije ove nedelje, povukli su slične proizvode iz prodaje u Velikoj Britaniji i Irskoj. Neke Kinder čokolade su takođe povučene u delovima Azije, uključujući Hong Kong i Singapur.

U Srbiji se povlače određeni kinder artikli

U saopštenju kompanije "Ferrero" rečeno je da se u Srbiji samoincijativno povlače određeni "Kinder" artikli, proizvedeni u Belgiji, zbog moguće povezanosti sa pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van granica naše zemlje. Kupcima se savetuje da ne konzumiraju neke od ovih proizvoda, da ih sačuvaju i da se obrate Timu za brigu o potrošačima te firme. Takođe iz ove kompanije navode da sarađuju sa nadležnim institucijama kontrole kvaliteta hrane.

"Iako nakon testiranja Kinder proizvoda plasiranih na tržištu Srbije nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvek prioritet. Kao meru predostrožnosti, odlučili smo da sa tržišta u Srbiji samoinicijativno povučemo Kinder Schoko-bons i Kinder Happy Moments, i to sledeće lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji", navodi se u saopštenju.

Koji proizvodi su povučeni?

KINDER SCHOKOBONS 200g, L007L003---
KINDER SCHOKOBONS 46g, L293RZD-KX
KINDER SCHOKOBONS 46g, L336RZD-MU
KINDER SCHOKOBONS 125g, L005L03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L293R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L302R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L307R03---
KINDER SCHOKOBONS 125g, L321R03---
KINDER SCHOKOBONS 200g, L292R03---
KINDER HAPPY MOMENTS 191g, L005LWPJ

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nebze

Povukli pa se prežderavaju a neće nikom da daju

special image