• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNEVNICA SKORO 5.000, A OVAJ POSAO NIKO U SRBIJI NEĆE DA RADI! "Nemojte posle da se čudite kad kilogram bude 400 dinara"

Autor Ivana Lazić

Počinje berba trešanja, a voćari se muče sa pronalaskom sezonskih radnika.

 Dnevnica za sezonski posao branje trešanja Izvor: Youtube/ Agro Ferticrop/printscreen/Mondo/U. ARsić

Na društvenim mrežama pojavio se oglas u kome se traži 10-15 sezonskih radnika za berbu trešanja u okolini Grocke.

Gazda voćnjaka se požalio da grupa iz Smedereva sa kojom je radio sada traži dnevnicu od 4.200 dinara.

Možda će vas zanimati

"Nije moguće da im ponudim veću dnevnicu jer će onda neko drugi ostati bez radnika. Takođe, trešnja je pala ispod 200 din/kg, a jedan radnik bere 60-100 kg po danu (u zavisnosti od iskustva / sorte trešnje), tako da i nemem veliki luft za dizanje iznad tih 4.200..Inace pre nedelju dana, isti ti radnici su redili breskve za dnevnicu od 3.500", rekao je on.

Ljudi su odgovorali da za taj novac neće moći da nađe radnike, jer su dnevnice za berbu trešanja sada skočile na 4.700 dinara. 

"Dobro je da barem neki radnici u Srbiji više neće da robuju ni za šta", "Nadam se da nećeš naći radnike, pa ćes morati da im daš koliko traže.. a onda da ti oni traže 5.000 za dan čisto da te nauče pameti, "Ponuda i potražnja bato. Ako nećeš ti da platiš 4.200 ima ko oće", bili su samo neki od komentara.

Vlasnik je odgovorio da nije problem i da se radnicima plati dnevnica i 5.000 dinara, ali da se posle niko ne čudi što kilogram trešanja košta više od 400 dinara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Smesan text. Tresnja od 120-200din se krece. Dnevnice od 3-4. Kako gde. Ta Cena je kod preprodavaca Ili u maxiju. Prosecan lik obere od 60-70kg Ovi bas dobri 180-100kga. Bas dobri su bas retki. Neki beru I na na gajbu 300 din gajba. Kako SE dogovoris. U svakom slucaju zarada proizvodjaca je nikakva Samo okrene manje vise pare koje je ulozio. Ulaganja ogromna, sve je poskupelo hemija za prskanje gorivo it'd. Juce sa prodao 500kga vise I'd pola Sam platio radnika, ostalo troskove nisam ni racunao samo bi se nervirao za dz.

Smederevac

Slazem se treba ceniti radnika,ali radnika.A vest je jednostavno jadna, za zasad tresanja da stigne na pun rod treba 6-7 godina,ali to nije vazno svi vide kad dodje zasad na branje niko ne vidi proces,no sudbina tresnje i gazda kako kazu pojedini je jasna LANAC i cupanje i samo kolko moze porodicno da se uradi a iskoristenih radnika:pa plata od 45 hiljada mesecno za 6 dana rada u nedelji to je objektivno nadnica od oko 1500 do 1800din po danu ali bar ce imati kiflu za topli obrok.

Pratilac

@Svemirac....gazda koji zna da plati i ceni svog radnika nema problem sa zaposlenima a takvih je jako malo danas.....

special image