• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU USKORO ZABRANJUJE DIZELAŠE I BENZINCE! Poslanici usvojili predlog - od ove godine samo električni automobili

Autor Aleksandar Blagić

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su zabranu prodaje novih automobila sa benzinskim i dizel motorima od 2035. godine

 EU zabranila prodaju auta sa benzin i dizel motorima Izvor: Rina

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su zabranu prodaje novih automobila sa benzinskim i dizel motorima od 2035. godine. Iako novi zakon još nije u potpunosti usvojen, očekuje se da će se na taj način ubrzati prelazak na električna vozila na teritoriji Evropske unije.

Kako se saznaje, evropski poslanici su podržali inicijativu da se smanje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte za 55 odsto do 2030. godine, u poređenju sa emisijama iz 1990. godine. To podrazumeva smanjenje emitovanja tih gasova iz industrije, energetskog i transportnog sektora.

Evropska komisija prethodno je zahtevala 100 odsto smanjenje emisije CO2 (ugljen-dioksida) iz novih automobila do 2035. godine. To bi onemogućilo prodaju vozila koja koriste fosilna goriva, a u međuvremenu su odbijeni predlozi da se emisija ugljen-dioksida nakon 2035. godine smanji za 90 odsto.

Zakon još nije uvažen i nije konačan. Glasanje je samo potvrdilo stav većine parlamenta o predstojećim pregovorima sa članicama Evropske unije o konačnom zakonu.

(MONDO/Kamatica)

Pročitajte i ovo

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prc

Zanimljivo je da se nigde u tim EU dokumentima ne pominje koliko zagadjenja stvara proizvodnja opreme za jedan elektromobili. Jedino od čega nikako ne odustaju su interes i laži.

Dante

Odakle im struja? Od Rusa? Jao budala na kub

ping pong

"Kako se saznaje, evropski poslanici su podržali inicijativu da se smanje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte za 55 odsto do 2030. godine" Zivo me zanima kako nesto za sta je dokazano da u zagadjenju ucestvuje sa 3-4% ukidanjem moze da smanji "efekat staklene baste" za 55%. To je neka EU matematika.

special image