• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNE VESTI ZA SVE PENZIONERE U SRBIJI! Stiže istorijsko povećanje penzija, i to dva puta!

Autor Uroš Matejić

Penzioneri će imati dva povećanja penzije, krajem ove godine i od 1. januara, od ukupno 19,1 odsto.

 Povećanje penzija penzionerima Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Premijerka i potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da će penzioneri imati dva povećanja penzije, krajem ove godine i od 1. januara, od ukupno 19,1 odsto. 

Brnabić je istakla da je najavljeno povećanje penzija jedna od stvari koja možda najbolje pokazuje koliko se Srbija promenila u prethodnom periodu i precizirala da će penzioneri imati povećanje od ukupno 19,1 odsto.

Možda će vas zanimati

"To je nešto zašta smo radili i borili se osam godina, to je istorijski najveće povećanje penzija u Srbiji i potpuno na realnim osnovama", istakla je Brnabić.

Istakla je da Srbija ima stabilan i "zacementiran" kurs dinara, kao i javni dug pod kontrolom, koji sada iznosi samo nešto više od 52 odsto BDP-a.

"I sa ovim najavljenim povećanjem penzija javni dug ostaje ispod 60 odsto BDP-a", napomenula je ona.

Takođe, Brnabić je najavila povećanje minimalne zarade od 1. januara, koje će biti dvocifreno i dodala da predstoje razgovori sa sindikatima i poslodavcima. Napomenula je da treba imati u vidu kompleksnu situaciju u Evropi i svetu, kao i uvezenu inflaciju i rast cena energenata u svetu.

Brnabić je rekla da će čitav teret povećanja minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, država preuzeti na sebe, kroz smanjenje poreza i doprinosa, ali i povećanje neoporezivog dela zarade.

"Nećemo ugroziti makroekonomsku i fiskalnu stabilnosti i nastavljamo da smanjujemo deficit i javni dug", poručila je Brnabić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmmm

Bravo.Najveca penzija je kaze 155000 dinara imaće sad nesto preko 185000 dinara a najmanja 13000 dobiće 15500 dinara ne realno.Kako da živi sa 15500 dinara a m3 drva je 8000-10000 dinara a tek će sve da poskupi od 1.januara.Realno bi bilo da svako dobija svaki mesec po 10000 dinara linearno.Svako mora da preživi krizu i fizikalci čistačice koje su radili za minimalac.Sramota je razlika izmedju min i max penzije bude 12x veća.

Marko

A CENE OTISLE 100 POSTO,.,DA SE UP**AS OD SMEHAAAAAA,.,

JoVanZ PFK 269

Istorijsko ek strasno a ono 19

special image