• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom

Invalidima bi kroz "pozitivnu diskriminaciju" trebalo pomoći da pronađu posao, jer su oni dobri i vredni radnici i u velikoj meri mogu da doprinesu ostvarivanju ciljeva kompanije koja ih zaposli, izjavio direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović.

Invalidima bi kroz "pozitivnu diskriminaciju" trebalo pomoći da pronađu posao, jer su oni dobri i vredni radnici i u velikoj meri mogu da doprinesu ostvarivanju ciljeva kompanije koja ih zaposli, rekao je danas direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović.

Jovanović je, otvarajući Sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže, podsetio da ove godine stupa na snagu Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, koji uvodi obavezu poslodavcima, koji imaju više od 20 zaposlenih da zaposle i invalida.

"Na ovom sajmu su se prijavile kompanije koje su, namerom da zaposle osobe sa invaliditetom, pokazale visok stepen društvene odgovornosti i koje ne čekaju na zakonske obaveze", kazao je on.

Na evidenciji NSZ u februaru je su bile 22.000 invalida, što je tri odsto od 767.418 ukupno evidentiranih nezaposlenih ljudi, podsetio je Jovanović.

"Trebalo bi podstaći osobe sa invaliditetom da se prijave na evidenciju NSZ, jer je to prvi korak da budu 'prepoznate' od društvenih institucija i da se uključe u različite mere i programe", dodao je direktor NSZ.

On je rekao i da su zapošljavanje i profesionalna rehabilitacija jedan od primarnih uslova za poboljšanje kvaliteta života i ekonomske samostalnosti osoba sa invaliditetom.

Učešće na ovogodišnjem sajmu prijavilo je 25 poslodavaca među kojima su Telenor, Idea, Delta Đenerali, Delta Sport, Mčan Erikson, PC Centar, Rajfajzen banka, Mona, Eurobank EFG, B92, Belmedik, Vojvođanska banka, Viner Štediše, Pro Kredit banka, Lili...

Organizatori sajma su Centar za samostalni život invalida Srbije, Opština Novi Beograd, NSZ i organizacija za podršku razvoju civilnog društva "Katolik relif srvisis"(Catolic Relief Services).


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image