• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Centar za zaštitu potrošača

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević otvorio je danas, na 19. spratu "Beograđanke", Centar za zaštitu potošača, koji će delovati u okviru Odeljenja za zaštutu potrošača Ministarstva trgovine.

Milosavljević je rekao da će to biti mesto gde će potrošači moći da dobiju informaciju, edukaciju, savet i pomoć i najavio da će Centar biti samo uvertira za donošenje novog Zakona o zaštiti potrosača, koje se očekuje do kraja drugog kvartala ove godine.

Ministar je rekao da će usvajanjem novog zakona zaštita potrošaca biti dovedena na nivo Evropske unije, podsećajući da je to jedan od retkih zakona vezanih za svakodnevni život.

U okviru Centra radiće i kol-centar, koji će potrošači moći da pozovu besplatnio na broj 0800-103-104. Stručnjaci tog centra radiće zajedno sa organizacijama potrošača na rešavanju problema i razvoju vansudskog rešavanja sporova u saradnji sa Centrom za medijaciju.



Milosavljević je ukazao da će se medijacijom smanjiti vreme spora i troškovi i da će potrošači brže rešavati svoje probleme.

Direktorka Centra za medijaciju Ksenija Maksić je ukazala da je jedna od najznačajnijih novina novog zakona uvođenje postupka medijacije za ostavrivanje zaštite prava potrošača.

Prisutne je pozdaravio i Ferenc Simon, predstavnik delegacije EU u Beogradu, koja ceo projekat zaštite potrošača u Srbiji finansira sa pet miliona evra. On je ukazao da EU pruža stručnu pomoć u donošenju odgovarajućih propisa, jer treba imati u vidu da će Srbija postati deo tržišta od 500 miliona ljudi.

Milosavljević je u šali dodao da nije šučajno što je Centar za zaštitu potrošača otvoren na vrhu jedne od najvećih građevina u Beogradu, jer je "odatle najbolji pogled, pa može najbolje i da se vrši nadzor".


(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image