• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI: Evo koliko ćemo od danas plaćati benzin i dizel!

Autor Nikola Todorović

Objavljene su nove cene goriva na pumpama koje je propisala država i koje važe od 15 sati u petak 24.06.2022. godine.

 Nove cene goriva 24 jun Izvor: MONDO/U.Arsić

Danas od 15 časova na snagu stupa novi cenovnik za gorivo prema kome će se evrodizel prodavati po ceni od najviše 212 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 201 dinara za litar. Ove maksimalne cene navedenih goriva važiće do sledećeg petka. Prethodno je evrodizel koštao najviše 209 dinara, a benzin 198 dinara. To znači da je litar dizela poskupeo za tri dinara, a benzina takođe za tri dinara.

Podsetimo, Vlada Srbije je 10. marta donela Uredbu kojom se uspostavljaju nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako je precizirano Uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka, a najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje će utvrđivati najviše maloprodajne cene. Oni imaju obavezu da svakog petka na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova objave cene koje će vozači plaćati na pumpama.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 54

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slavko

Trazili Ste, gledajte. Dace Bog da bude 250 dinara, prodali Ste se za sendvice a sad kukate. Kako sejes, tako i zanjes...

Robi

Uopšte nije logično, obzirom na cene na svetskom tržištu,da ovoliko kod nas poskupljuje gorivo.Ovo je oko 3 dinara na nedeljnom nivou.

Jovan

Za ovo su nam krivi penzioneri koji koriste biciklove i sto se tice njih nafta moze biti i 700 dinara. A to sto neko danas radi pola dana za litar nafte ih ni malo ne dodiruje. Bitna je pomoc penzionerima i ostalim radni neaktivnim. A oni koji rade za 30000 neka kupe konopac i obese se. Razmisljanje penzionera, vlasti, opozicije, politicara i neradnika.

special image