• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS letuje na Berzi

NIS će u junu biti spreman za izalak na Beogradsku berzu, izjavio je danas direktor Funkcije za pravna i korporativna pitanja NIS-a Roman Kvitko.

Pre toga bi trebalo da se usvoje korporativni akti, pre svega Statuti i osnivački akt, što će pred Skupštinom akcinara biti na sednici u junu.

Kvitko je istakao da se u toj kompaniji već obavljaju sve pripreme koje su za to potrebne. Jedna od njih je pretvaranje kompanije iz zatvorenog u otvoreno akcionarsko društvo, zašta je kao korporativni agent upravo potpisanim ugovorom zadužena Vojvođanska banka.

Vojvođanska banka ima obevezu da zastupa interese NIS-a, tako što će obezbediti saradnju te kompanije sa Centralnim registrom hartija od vrednosti, učestvovati u plasiranju akcija NIS-a na Beogradskoj berzi i dostavljati obavezne izveštaje, prilikom saradnje NIS-a, Centralnog registra hartija od vrednosti i Beogradske berze.

Govoreći o prenosu imovine NIS-a na ime kompanije, Kvitko je objasnio da je na osnovu zaključaka Vlade Srbije, do sada već 207 objekata predato u vlasništvo kompanije, a da se očekuje da će na sledećoj sednici Vlade, tako biti sa još 200.

(Tanjug, Foto:ilustracija MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image