• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEVEROVATAN SKOK VALUTE U SRPSKIM MENJAČNICAMA: Ovakav šok se nije desio dve decenije!

Autor Sara Gajić

Zabeležen je veliki skok vrednosti dolara u srpskim menjačnicama i iznosi 117,39 dinara.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,3919 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, a 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Sve koji su jutros bili nekim poslom u menjačnici dočekalo je iznenađenje - dolar i evro nikada nisu bili bliži. Jedan evro jutros vredi 117,39 dinara, a jedan dolar 117,25 dinara. Razlika je u 14 para i ovakve vrednosti nisu viđene u protekle dve decenije.

Dolar i evro približavaju ekvivalentnosti već neko vreme. Prošle nedelje razlika se merila u 10 odsto, ali su najave išle u pravcu daljeg približavanja i jačanja američke valute.

"Evro je oslabio, ali bi mogao da padne za još 10%", saopštila je pre nedelju dana Sosijete ženeral banka na globalom niovu.

Možda će vas zanimati

Glavni valutni strateg kompanije SocGen ukazao je na ruski gasovod kao na jednu potencijalnu bolnu tačku.

"Energetska zavisnost Evrope od Rusije opada, ali ne dovoljno brzo da izbegne recesiju ako se gasovod zatvori. Ako se to dogodi, EUR/USD će verovatno izgubiti još oko 10% “, napisao je on.

U tom scenariju, evro bi čak mogao da potone ispod pariteta na 0,9 u odnosu na dolar , rekao je šef portfelja u BlueBai Asset Management- u intervjuu za Blumberg.

(MONDO)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zvezdaeliminator

Kada su bezvredni papirici koje Amerikanci stampaju kao pomahnitali u poslednje dve godine postali vredniji od EUR-a, mozete da zamislite kakvo je to djubre od valute, a mi odrzavamo stabilan kurs RSD prema EUR-u. Sreca nas je pogledala pa nema pas za sta da nas ujede, zamislite da imate hiljade EUR, USD, CHF, RUB, JPY i gledate kako se tope kao gleceri na julskom suncu .....

Zoran

Naravno da je zato Amerika i rat pocela. To joj je bio cilj. Oslabiti vrednost ostalih valuta a svoju dici u nebo. EU je slepa njihovim pricama i ubedjenjima. Da raskinu ekonomske veze sa amerima, EU bi bila jaca bar 3 puta nego sto je sada. Ali ne mogu jer su zaplaseni i ubedjeni da bez amerike ne mogu nista.

gordana

Ovo se nikada nije desilo i meni je realnije jer mi nikada nije bila jasna ta monetarna politika po kojoj je dolar bio skoro duplo manji od evra.

special image