• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred gašenjem 10.000 firmi

Više od 10.000 preduzeća, nevladinih organizacija, udruženja i sportskih klubova u blokadi je duže od tri godine i na ta pravna lica biće primenjen automatski stečaj.

Ova pravna lica će za dva meseca biti izbrisana iz evidencije ukoliko u tom roku ne pokrenu stečajni postupak i dostave plan reorganizacije ili ne izađu iz blokade, piše "Blic."

Automatski stečaj ne odnosi se na preduzetnike i preduzeća u restrukturiranju.

Procenjuje se da je nešto više od 10.000 firmi u blokadi duže od tri godine, rečeno je "Blicu" u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Automatski stečaj zapravo je brisanje iz evidencije pravnog lica koje je duže od tri godine u blokadi. Posle prvog spiska, NBS će ubuduće svakog meseca objavljivati ko je u blokadi duže od tri godine i slati ga privrednim sudovima.

U roku od 60 dana pravno lice može da na jedan dan izađe iz blokade ili da pokrene postupak za redovni stečaj i da se spase brisanja.

Verujem da će za oko 99 odsto pravnih lica biti doneto rešenje o pokretanju stečaja i posle 60 dana zatvaranje postupka, odnosno brisanje, rekao je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, navodeći da su sudovi spremni da prime veliki broj predmeta.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image