• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPAK NEMA POSKUPLJENJA USLUGA U BANKAMA! Neke će čak i POJEFTINITI, evo od kad počinje zamrzavanje cena!

Autor Jana Desovski

U narednih godinu dana banke neće podizati naknade i provizije, saopštila je danas guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

 Neće biti poskupljenja naknada u bankama u Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sa bankama postignut dogovor da u narednih godinu dana, počev od 1. septembra, ne povećavaju cenu svojih usluga, a da one banke koje su iz povećale od 1. januara 2021. godine snize visinu tih usluga za 30 procenata, prenose mediji saznanje Tanjuga.

"Sve banke koje su podizale svoje naknade i provizije od 1. januara 2021. godine do danas prihvatile su da godinu dana, počev od 1. septembra, te provizije i naknade naplaćuju uz umanjenje od 30 odsto, ali ne ispod visine koja je važila pre povećanja", istakla je Tabaković.

Možda će vas zanimati

Naglasila je da će banke ubuduće biti obavezane da centralnoj banci unapred najave nameru da menjaju cene svojih usluga, umesto da kao do sada slobodno odlučuju o tome.

"Za 150 dinara mesečnog održavanja građani će imati osnovni dinarski tekući račun, besplatno podizanje gotovine sa šaltera i bankomata svoje banke, kao i besplatnu debitnu karticu", navela je guverner NBS.

(MONDO)

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

LoLa

Neće ukinuti proviziju za plaćanje onlajn ili preko aplikacije što je uvedeno posle navedenog datuma a što je ozbiljan prihod banaka.

Beograd centar sveta

Ovo ko ne vidi sta oni rade je stvarno glup kao noc pogotovo sendvicarski botovi , kakve su ovo manipulacije primitivnog naroda pa ovo nema nigde. Puste buvu o poskupljenju , pa onda ispadnu dobri satro nema poskupljenja evo cak ceno i popust d a vam damo 😂 ,a ovi malumnici se prime!

Te banke

Trebalo bi da postoje u službi građana, a ne ostvarivanja svoje imovinske koristi na štetu svojih zaposlenih i klijenata, zato treba da odu u likvidaciju i bankrotiraju, krenu da rade nešto konkretno, privredu, ratarstvo. Bolje da ne postoji 80% banaka, ionako su to strani kapitalisti

special image