• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVOSTRUKO POVEĆANJE PENZIJA U SRBIJI: Evo kada na račune stiže više novca, prosečan iznos biće 310€

Autor Nikola Todorović

Država je najavila kumulativno povećanje penzija.

 Povećanje penzija 2022 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vlada Srbije najavila je kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. godine i januaru 2023. godine koje će iznositi oko 19 odsto. 

Najavljeno je da će prvim povećanjem penzija koje će biti 1. novembra penzije biti povećane za devet odsto, dok će drugim povećanjem koje će biti 1. januara 2023. godine penzije biti dodatno uvećane za 11,2 odsto. Osim što će 1. januara biti dugo povećanje penzija, istog datuma počeće da važi novo pravilo za odlazak u penziju za žene.

Na sajtu Ministarstva finasija navodi se da će najavljeno povećanje penzija biti najveće do sada, i da je cilj zaštitu životnog standarda penzioner.

Možda će vas zanimati

Kako se navodi, prema toj računici prosečna penzija u Srbiji 2023. godine trebalo bi da, zahvaljujući dvostrukom povećanju penzija iznosi 310 evra, dok je trenutno prosečna 265 evra. Dodato je i još da je namera države da ekonomska politika bude usmerena ka daljem povećanju penzija kako bi prosečna penzija iznosila 500 evra.

(MONDO)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sonja

Jadno!!! Inflacija 500%! Siromastvo i beda u Srbiji! Nekom povecanje od 3000 a nekom 30000 dinara! Posteno!! Sram vas bilo!

Taman

Znači biće izbori!

M

Ljudi imaju penziju 18000 za 40g.staza to je sramota! Ostareli iznemogli nemaju za lekove! Nek pogledaju malo inostrane! Da su bili korektni u platama vise bi placali doprinos ali kod nas se teski poslovi slabo placaju!

special image