• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJIVA KOD RUME PRODATA ZA SKORO MILION EVRA! Otkriveno ko je KUPAC - ovde živi samo 390 ljudi, sve krenulo od Đokovića!

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Njiva u Pavlovcima kod Rume nedavno je prodata za skoro milion evra!

 NJiva u Pavlovcima kod Rume prodata za milion evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Kupac njive od skoro milion evra kod Rume je jedna domaća firma, a prodavac je meštanin. Novi vlasnik pazario je zemljište veličine 5,66 hektara - za hektar je dao vrtoglavih 176.000 evra, a zemljište je odmah do placa i imanja Novaka Đokovića.

Cene poljoprivrednog zemljišta i dalje rastu, a najskuplje su oranice u okolini Beograda, u Sremu i južnoj Bačkoj. Samo u drugom kvartalu ove godine prometovano je njiva za 53,2 miliona evra. Visoke cene dostizale su njive u okolini Beograda, a posebnu pažnju nedavno su privukli prodati hektari nadomak Pavlovaca, vojvođanske varošice sa šest đaka.

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma, u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku. Do Beograda je mesto udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam... Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do obale Pavlovačkog jezera.

Za mnoge varošice po Srbiji, ali i ne samo po našoj zemlji, nikad se verovatno ne bi toliko ni čulo, da na njihovoj "teritoriji" zemlju nisu kupile poznate ličnosti, bilo da su sportisti, glumci, estradni umetnici... Poslednjih godina svedoci smo sve više primera koji govore da javne ličnosti sve češće grade, ne samo vikendice, nego i domove za svakodnevni život po opštinama nadomak Beograda i Novog Sada.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine. Tako se može reći i da potencijal opštine Pavlovci mnogima nije bio toliko poznat, sve dok Novak Đoković nije odlučio da baš u ovom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa šest đaka upravo odabrali za svoju oazu. I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas gotovo nemoguće naći slobodan pedalj zemlje koji je u prodaji. U međuvremenu naravno povećana je i cena.

(Mondo/Blic Biznis)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vera ristic gjokaj

Bez jednog papira ali su ti komsije andrija d i peconi

Jozza

u Surcinu hektar ode i za 600000

www

Prodata je kao i onaj ceo sprat za 15 mil.

special image