Mesto Pavlovci pored Rume postalo je prava atrakcija poslednjih godina, kvadrat košta oko 2.200 evra, a mnogi sportisti i estradnjaci kupuju placeve baš na ovoj lokaciji. Tražnja je pogurala cene zemlje i po nekoliko puta, pa su Pavlovci postali stecište turizma za kratko vreme.

Može se reći da je popularnost ovog mesta vrtoglavo porasla kada je Novak Đoković odlučio da baš u ovom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu odabrali za svoju oazu. Tako je danas gotovo nemoguće naći slobodan pedalj zemlje koji je u prodaji.

U Pavlovcima živi svega 390 stanovnika, ima oko 175 domaćinstava, sa tri člana u proseku. Do Beograda je mesto udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam...

"Tačno 510.000 evra za ceo plac, odnosno 2.217 evra po aru. Plac je udaljen oko 60 metara od obale Pavlovačkog jezera. Ima nešto više od 2 hektara. U okruženju se nalaze vile naših poznatih košarkaša, tenisera i fudbalera", jedan je od oglasa.

Pavlovci-Djokovic.jpg
youtube/screenshot/Radio Televizija Vojvodine 

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru, poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine, i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do obale Pavlovačkog jezera.

Iako mnogi žele da prođu što jeftinije, u poslednje vreme to nije moguće s obzirom da je potražnja za nekretninama i placevima sve veća, a ponuda sve manja, samim tim i cene su skočile - sa 500 evra i na 2.000 i više.

I montažne kuće dobro rešenje

U poslednje vreme sve su traženije i montažne kuće, te se ljudi odlučuju za kupovinu placa i gradnju. Montažnu kućicu za odmor moguće dobiti i za desetak hiljada evra.

Cene kvadrata montažnih kuća se kreću od oko 250 evra po kvadratu do 500 evra i više, u zavisnosti od niza faktora. S jedne strane kupci imaju izbor tri tipa gradnje: Siva gradnja (koja ne uključuje postavljanje elektro instalacija, instalacija vodovoda i kanalizacije, kao ni postavljanje podnih obloga ni sanitarija) i ona košta između 190 i 250 evra po kvadratu.

S druge strane, ključ u ruke (gde dobijate kompletno završenu kuću) košta od 300 do 500 evra po kvadratu, u zavisnosti od toga da li želite ili ne izgradnju temelja, kao i od proizvođača.

(Mondo/Blic)