• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIŠKOVIĆ OTKRIO U ŠTA ĆE ULOŽITI 100 MILIONA EVRA! Pokreće potpuno novi BIZNIS, ovo su detalji a evo šta kaže o KRIZI

Autor Dejan Katalina

Vlasnik Delta Holdinga otkrio šta je najpotrebnije da bi se bio uspešan u poslu i najavio novi projekat svoje kompanije u koji su uloženi ogromni resursi.

 Mišković ulaže 100 miliona evra u novi biznis Izvor: YouTube/DeltaHolding/Printscreen

Miroslav Mišković vladnik Delta Holdinga, u skorašnjem intervjuu sa ekonomskim novinarima ispričao je da mu je prva velika prodaja najteže pala, ali da je to kasnije shvatio kao posao bez emocija. Najavio je i novi poslovni projekat svoje kompanije u koji je uložena ogromna količina novca.

"Mi smo četiri kompanije prodali za preko 2 milijarde evra. One su došle u Srbiju i našle se u deviznom bilansu Srbije. Bilo je teško kod prve prodaje. Tu sam imao neke emocije i zadršku, a posle sam to prihvatio kao normalan posao. Mogu da vam kažem da sam sada nervozan, zato što skoro dve godine ništa nismo prodali. A ništa nismo ni kupili. Kad je prodaja u pitanju, mogu slobodno da kažem da je Delta među prve tri u Evropi", ispričao je Mišković, a zatim objasnio da neće biti najavljene ekonomske krize jer se štampa isuviše novca.

Štampa se isuviše novca

"Mislim da se ekononska kriza koju smo imali 2008. godine neće ponoviti, jer Centralna evropska banka i centralna američka banka, kako je ja zovem, štampaju isuviše para. Toliko se štampa para da mislim da su spremni da odgovore na svaku krizu. Mislim da će se te pare razliti, na neki način, i doći i do Srbije, iako su uglavnom namenjene za Evropsku uniju i Ameriku."

Izvor: YouTube/DeltaHolding/Printscreen

Mišković je kazao da je prvih milion evra zaradio na znanju i da je znanje najvažnija stvar u biznisu, te da se bez konstatnog usavršavanja ne može napredovati.

Uspešan je onaj koji radi to što voli

"Pamet izjednačujem sa znanjem. Prvi milion evra smo zaradili na znanju. Kompletan uspeh koji Delta ima sastoji se od tri reči: znanje, znanje, znanje. Postoji problem što mnogi misle da u biznisu i fudbalu znanje nije potrebno. Svi misle da mogu da pričaju o fudbalu. Čak i ja. Nikad se nisam složio sa izborom igrača za reprezentaciju koje je odabrao selektor. Takođe, kad je o biznisu reč, ima mnogo političara koji kad završe karijeru odmah kažu da idu da se bave biznisom. Kao da je biznis oblast u kojoj je potrebno najmanje znanja. Biznis počiva na velikom znanju i izuzetno sposobnim kadrovima. Moja poruka mladima, koji su svi talentovani za nešto, jeste da treba da se opredele da rade ono što vole. Ako rade to što vole biće uspešni. Najvažnije je da svaki mladi čovek nakon rada u kompaniji ili državnoj ustanovi da kaže šta je danas naučio. Moja poruka mladima je - nastavite da učite", kazao je Mišković, koji je kazao da nijedan posao ne može trajati dugo, te da je potrebno neprestano ulagati u nove projekte.

Izvor: YouTube/DeltaHolding/Printscreen

Ulažemo 100 miliona evra u elektronsku trgovinu

"Nijedan biznis nema dugoročnost. Svi imaju određeni period i nestaju. Onaj ko želi da živi od biznisa koji je u datom trenutku uspešan, vrlo loše prolazi. Mi moramo da ulazimo u nove stvari i kad ostvarujemo dobre, ali i kad imamo loše rezultate. Nije tajna, mi u Delti imamo tri kor biznisa – agrar, nekretnine i zastupanje stranih kompanija. Ušli smo u još jedan veliki biznis – elektronsku trgovinu. To je ovo što rade svetske kompanije Amazon i Alibaba. Ozbiljno ulazimo i naša investicija je 100 miliona evra u narednih sedam godina."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 31

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Pomozite da mi vrate pare Hvala

Mićm

Muća

Pratilac

Kumunistička banda

special image