• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA ĆE I DALJE DOBIJATI RUSKU NAFTU: Sa Mađarskom gradimo novi naftovod, zna se i kada će biti gotov

Autor Nikola Todorović

Saopšteno je koliko će trajati gradnja naftovoda između Srbije i Mađarske.

 goran sivački 57.jpg Izvor: MONDO/Goran Sivački

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je u četvrtak da naftovod za transport ruske nafte iz Mađarske u Srbiju može biti izgrađen za osamnaest meseci. "Prema planu, biće potrebno oko godinu i po dana da se izgradi cevovod kojim ćemo moći da podržimo sigurnost snabdevanja Srbije", rekao je Sijarto na forumu "Ruska energetska nedelja" koji se održava u Moskvi, prenosi TAS. Na istom događaju u Rusiji u sredu se obratio i predsednik Rusije Vladimir Putin i izjavio da Moskva želi da prodaje Evropi jeftini ruski gas

Ranije je saopšteno da Srbija i Mađarska razmatraju izgradnju naftovoda za snabdevanje naftom iz naftovoda "Družba" kojim se ruska nafta isporučuje u Evropu. Radovi bi, prema nezvaničnim saznanjima, mogli da počnu već narednih nedelja i da budu gotovi do kraja 2023. godine, a sa novim naftovodom prestala bi zavisnost od nafte koja stiže iz Hrvatske preko naftovoda "Janaf".

Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što bi u decembru bio zaustavljen dotok ruske nafte Srbiji preko naftovoda Janaf koji ide preko Hrvatske teritorije, Srbiji bi naftovod do Mađarske u dužini do 128 kilometara omogućio još jedan pravac snabdevanja i energetsku stabilnost. "Ako bi sve išlo po planu, naftovod bi mogao da bude završen u narednih 14 do 20 meseci. Znači, u najoptimističnijem slučaju on bi bio gotov krajem sledeće godine, a u najgorem slučaju gradnja bi trajala do proleća 2024. Inače bi bilo potrebno znatno više vremena, ali imamo sreću što će se koristiti trasa koja se koristila za Turski tok, te radovi ne bi išli od nule", rekao je izvor Kurira

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branko

Radi diverzifikacije snabdevanja energentima mi se još jednim naftovodom vežemo za istog isporučioca!?

Elensky

Trebalo je to odavno napraviti i raskrstiti sa Hrvatima. Ako Rusi uzmu i zapadnu Ukrajinu nikada nećemo imati problema sa naftom i gasom,naravno ako nam ove naše domaće krvopije ne podignu i tada cene do neba kao što uvek rade.

Isin

@Elensky A ako Rusi propadnu u Ukrajini bice bacene pare jer mogu Ukrajinci ili Evropa da zabrane naftovod. Bolje da mi sacekamo.

special image