• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Merkuru ostaje ime, dobija Merkatorovu tehniku

Ako "Merkator" kupi “Merkur” prodaja tehničke robe, što je 10 odsto prometa te kompanije, prelazi u "Merkur" i on nastavlja da posluje pod starim imenom.

Ukoliko slovenačka trgovinska kompanija "Merkator" preuzme ceo trgovinski lanac "Merkura", kao što je najavljeno, "Merkur" će nastaviti da posluje pod svojim imenom i za potrošače u Srbiji, kao i u ostalim zemljama gde posluje, neće biti nikavih promena, izjavio je danas Tanjugu menadžer "Merkura" za odnose sa javnošću Rok Istenič.

Za sada je potpisano samo pismo o namerama, ali o tome treba da se izjasni i Ured za konkurentnost "Merkura". U slučaju da dođe do spajanja, "Merkator" bi preuzeo dugove "Merkura", koji su proistekli iz ekonomske krize, a plan je da čim kriza prođe "Merkur" nastavi sa širenjem mreže svojih prodajnih objekata u regionu jugoistične Evrope, kojih sada ima 43, od kojih su tri u Srbiji.

Istenič je ukazao da će "Merkur" ostati da posluje kao samostalno preduzeće, sa svojoom poslovnom politikom, tako da u organizaciji prodaje i drugih delatnosti neće biti nikakvih promena.

"Merkur" u Srbiji ima tri robne kuće - dve u Beogradu i jednu u Novom Sadu, koje zaposljavaju više od 500 radnika, a ukupna vrednost investicija iznosi 45 miliona evra. Prvu je otvorio na Bežanijskoj kosi 2005. godine, u koju je uložio 10 miliona evra, a drugu 2007. godine u Novom Sadu, takođe uz ulaganje od 10 miliona evra.

Krajem prošle godine otvoren je najveći prodajni objekat te firme na Karaburmi, na 30.000 kvadratnih metara. Vrednost te inevsticije iznosi 25 miliona evra i to je bilo najveće "Merkurovo" ulaganje 2009. godine.

Tom prilikom direktor "Merkura" Beograd Bojan Pongrac najavio je planove te kompanije da do 2014. godine otvori još dva prodajna centra u Beogradu, još jedan u Novom Sadau i po jedan u Kragujevcu i Nišu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image