• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLEDNJA 3 MESECA OVE GODINE BIĆE PAKAO - ČOVEK KOJI JE PREDVIDEO KRIZU 2008. UPOZORAVA: Uložio sav svoj kapital u OVO!

Autor Dejan Katalina

Majkl Beri upozorava da nas čeka "majka svih finansijskih kriza" i da će berze doživeti potpunu propast, kai tržište kriptovaluta.

 Čovek koji je predvideo krizu 2008. upozorava Izvor: YouTube/Millionaires Investment Secrets/Printscreen

Majkl Beri, legendarni ulagač sa Vol Strita i osnivač fonda Scion Capital koji je vodio do velike krize 2008., smatra da nas čeka "majka svih finansijskih kriza". Beri, koji je prvi predvideo veliku krizu na američkom tržištu nekretnina 2008. i koja je na kraju potopila svet, smatra da su se ulagači na berzama previše zaigrali, što u kombinaciji s inflacijom ne vodi ni u šta dobro.

Beri sada ima još mračnije predviđanje za kraj ove godine. Ali, nije usamljen. Većina američkih poslovnih i ekonomskih gurua, od Vorena Bafeta, preko ekonomiste Džeremija Grantama i investitora Čarlija Mangera, do izvršnog direktora JP Morgana Džejmija Dimona, tvrde da su pred nama "teška vremena". Njihov stav je da ekonomija Sjedinjenih država proipada zbog inflacije koja neprestano raste, potencijalne recesije, kolapsa tržišta nekretnina, beskrajnog rata u Istočnoj Evropi, prekida lanca snadbevanja i drugih loših aspekata koji se dešavaju oko nas u ovom trenutku. Kao što je to bilo 2008. godine, njihovo mišljenje je da će se sve što se dešava u SAD i te kako odraziti negativno na ceo svet, te da će posledice za mnoge zemlje biti fatalne.

Izvor: YouTube/Millionaires Investment Secrets/Printscreen

 Ako u fokus stavimo Berijeve predikcije, koje su do sada bile 95 odsto precizne, jasno je da nam se crno piše, tvrdi se na jutjub kanalu Millionaires Investment Secrets. On je još 12. avgusta ove godine upozorio investitore da je rast "medveđeg tržista" skoro završen i da polako idemo ka dnu, a upravo od tog datuma je tržište palo za 17 odsto. Bari sada tvrdi da nam, u ekonomskom smislu, stiže sudnji dan. Dok svet polako ulazi u tunel recesije, Beri ima nekoliko korisnih saveta koji će nam pomoći da preživimo krah tržišta 2022. godine.

Tržište na ivici provalije

Beri smatra da američko tržište stoji na ivici provalije. On kaže da su sada vremena turbulentija nego ranije, misleći na više nagađanja nego 1920-ih, više precenjenosti nego 1990-ih i više ekonomskih i geopolitičkih sukoba nego 1970-ih. On je predvideo da će akcije doživeti "majku svih kolapsa" pre više od godinu dana i stoga je objavio svoje poslednje upozorenje sa grafikonom koji prikazuje nagli pad S&P 500 od kada je dostigao istorijski maksimum u januaru. I veruje da će još više padati.

Izvor: YouTube/Millionaires Investment Secrets/Printscreen

"Imamo više spekulacija nego u dvadesetim godinama 20. veka, koje su dovele do Velike depresije 1929. Imamo više valuacije nego u devedesetim godinama, koje su dovele do dot.com krize početkom 2000-ih", napisao je Beri na Tviteru, konstatujući da su plate radnika u ovoj godini stagnirale, što je uz visoke stope inflacije osiromašilo većinu ljudi.

Majka svih kolapsa

"Realne plate, prilagodimo li ih za inflaciju, u ovoj godini u SAD-u su pale za 2,2 odsto. Čini mi se da je ovo jedina zaista bitna vest u maničnoj godini. Inflacija je ništa drugo nego masovni porez, ne zaboravite to", napisao je Beri, koji je još u junu poručio da su one predznak "majke svih kolapsa".

"Kada kripto padne s bilionskih vrednosti, a razne meme deonice s desetina milijardi vrednosti, gubici u Main Streetu (ulica u kojoj je smešteno američko ministarstvo privrede, tj. realni sektor,) meriće se u veličinama BDP-a pojedinih zemalja."

Izvor: YouTube/Millionaires Investment Secrets/Printscreen

Ulaže u zatvore i ludnice

Beri veruje da se inflacija neće zaustaviti i da će tržište deonica nastaviti da propada, odnosno da je čak osuđeno na propast. Posebno će pakleno biti u poslednja tri meseca ove godine - dakle, po njemu, pakao je već počeo. Zato je on prodao apsolutno sve svoje deonice i uložio u The Geo Group, kompaniju koja investira u privatne zatvore i psihijatrijske klinike.Po njemu, inflacija i prateća recesija će dovesti do velike nezaposletnosti, te povećanja stope kriminala koja prati veliku stopu nezaposlenosti. Posledica toga, po njemu, biće sve više robijaša, ali i ljudi kojima je potrebna stručna psihijatrijska pomoć. Beri, sudeći po njegovom ulaganju, planira da opštu krizu iskoristi za dodatnu zaradu.

Takođe, Beri često na svom Tviter nalogu deli i savete gde i kako investirati u ova krizna vremena, pa je tako posavetovao američke investitore da potraže nova tržišta i da svoj novac počnu da ulažu izvan Sjedinjenih država. Jedan od njegovih predloga je - Japan. Beri tvrdi da će tri stvari biti od ključnog značaja u narednog periodu: precenjeno tržište, inflacija i kamatne stope.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 34

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ukinuti

Špekulante, secikese, kladioničare, prostitutke, zavisnike, zagrobni život megalomana. Svetska berza je kladionica za zaludne i istrošene duše koje usisavaju u svoj sistem nove da ih isisaju finansijski. Ponavljalo se mnogo puta u istoriji. Ratovi su jedan od najvažnijih faktora svetske trgovine na berzi, uvek bilo. Nego su zapadnjaci stvorili famu oko njihovih centara kladionice i ulaganja po preporuci placenih stručnjaka a u njihovu korist. Svet je postojao mnogo vekova pre no sto je nastala ulica zidova u nekoj američkoj metropoli koja se trenutno naziva njujorška ili londonska berzanska kladionica. To se u današnje vreme zove investicija. Svi su povezani u dojavama u vezi toga, duboka država zna kako da organizovano ratovima obmanu naivne. Svi su ratni profiteri. To je poenta američke trenutne moci u svetu. Sve ostalo je za verujuce budale. Lako je biti svoj čovek, teško se takvi posle nose sami sa svojim bicem u ratnom profiterstvu. Mladi kao ovaj gdin ne shvataju taj teret.

ivan

@Ukinuti sine bravo..kolko si pametan

Vlads

Kao prvo,do kraja godine je još dva meseca!!!! Tako da si već omanuo u proročanstvu!!!

special image