• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 USLOVA ZA DOBIJANJE 5.000 DINARA OD DRŽAVE! Vlada Srbije donela zvaničnu odluku, a evo kome novac sleduje automatski

Autor Aleksandar Blagić

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će mladima te populacije biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara. To je prvi korak ka novoj novčanoj pomoći koji će mladi dobiti u decembru.

 Uslovi za dobijanje 5000 dinara Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će mladima te populacije biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara. To je prvi korak ka novoj novčanoj pomoći koji će mladi dobiti u decembru. Vlada je u četvrtak odlučila kako će biti uređen način isplate i druga pitanja koja su od značaja za dobijanje te novčane pomoći.

Za ovu pomoć potrebno je imati ispunjena tri uslova, a to je da građani imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Srbije. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status tu moći i da provere, a prijavljivanje će biti omogućeno od 1. do 15. decembra 2022. godine.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu. Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan clan drustva propalog 💯

Samo vi delite nas novac!!! To samo i znate , tudje da delite!!!

Z43aaa

Neka idu da rade.

Sashko69

Da li postoji ijedno razumno objašnjenje zašto se ovo radi?

special image