Montažne kuće koje se prave od "stambenog kontejnera" nisu novost u svetu, ali jesu u Srbiji. Sada je to izvodljivo i kod nas za nekoliko hiljada evra. Ono što je važnije od cene jeste to što je kuća gotova kroz nekoliko dana. Kome se žuri da se skući, a nema rešeno stambeno pitanje, ovo je možda idealno rešenje na kraće staze. Pogotovo za one koji imaju plac za letovanje ili zimovanje.

Pogledajte kako izgleda "stambeni kontejner"

YouTube/screenshot/Tiny House Listings Kuca kontejner

Ovakve kuće su idealne da se postave za odmor tokom vikenda ili godine kraj neke reke ili jezera, ili na planini. Domaći proizvođači jedan model osnovne kuće ovog tipa cene oko 3.500 evra plus PDV. Navodno nije potrebna nikakva građevinska dozvola. Na društvenoj mreži "Fejsbuk" mogu da se nađu kontejneri bez sprata, dimenzija 7x7.2 metara, sa zastakljenim prednjim delom za 9.100 evra plus PDV.

Svaka ovakva kuća u sebi ima vodovodne instalacije za kuhinju. Kupatilo je sređeno unapred. Za veći novac može se naći čak i odvojeni WC i toalet sa velikom tuš kabinom. Uglavnom naručioci traže da kuća unapred ima opremljenu kuhinju kao i kupatilo.

(MONDO)