• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Sutra detalji dogovora sa MMF-om

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković ocenio je danas da su pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bili uspešni.

Cvetković je nakon razgovora sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom u Ljubljani kazao da će na sutrašnoj konferenciji za novinare u Beogradu biti saopšteni svi detalji oko pozitivnog rešenja razgovora srpskih vlasti sa MMF-om.



Delegacija MMF-a boravi u Srbiji od 13. maja i sa predstavnicima Srbije razgovara o četvrtoj reviziji tekućeg kreditnog stend-baj aranžmana, vrednog 2,9 milijardi evra.

Kako je ranije rečeno, glavne teme razgovora predstavnika Vlade Srbije i MMF-a su poreska i penzijska refoma, a razmotrana su i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF-om.

Misija MMF-a sa vladinim zvaničnicima razgovara i o usvajanju propisa o fiskalnoj odgovornosti. Prvobitno je bilo planirano da se poseta Misije MMF-a Srbiji završi 26. maja.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image