• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO IMA PARA ZA DOČEK NA NAŠIM PLANINAMA, NOVA GODINA PAPRENA: Srbi idu po Evropi, a ONI pune kapacitete u Srbiji

Autor Ivana Lazić

Iako je doček Nove godine na planinama skup za veliki broj naših građana, strani državljani su ludi za Srbijom, a kapaciteti su već popunjeni.

 Stranci dolaze u Srbiju za Novu godinu Izvor: Rina

Ako se odlučite da najluđu noć provedete na nekoj od popularnih planina (Zlatibor, Kopaonik, Stara planina, Jahorina), moraćete da izdvojite u proseku oko 250 evra za dva noćenja, za dvoje odraslih.

Preostali slobodni smeštaji po povoljnjijim cenama su prilično udaljeni u centra, pa ukoliko ne dolazite svojim automobilom, ovo ne bi bila dobra opcija. Cene trenutno slobodnih smeštaja za 2 noćenja na Zlatiboru (od 31. decembra do 2. januara) kreću se u rasponu od 17.000 dinara (smeštaj udaljen 18km od centra) do 156.000 dinara koliko ćete morati da izdvojite za luksuzni apartman u samom centru Zlatibora!

Milan Lainović Juta, iz nacionalnih asocijacija turističkih agencija Srbije, otkrio je razlog gore navedenom.

"Srbija je jedna od najsigurnijih destinacija na svetu. Pritom, kultura i tradicija je da se putuje za Novu Godinu. Velik broj Turaka, Amerikanaca, Englezi, Italijani to su sve stranci koji dolaze i podižu cene aranžmana", rekao je Juta.

Skupi aranžmani na našim planinama ne odgovaraju primanjima Srba, koji za manji iznos odlaze u druge države, čak egzotičnije prirode. Povoljniji aranžmani za novu godinu mogu se naći u apartmanskom tipu smeštajnih kapaciteta.

"Stara planina, Fruška Gora, tamo možete naći apartmane za niske cene", rekao je Juta i dodao da mnogo ljudi iz Beogada biraju manje planine jer je manji pritisak.

Drastično su poskupeli i stanovi koji se izdaju na dan u prestonici, ali i drugim većim gradovima. Beograd je posebno popularan tih dana, tradicionalni gosti su Slovenci, Makedonci. Strani turisti podigli su cene stanova koji se iznajmljuju na dan, a koji, uoči Nove godine, koštaju i do 500 evra!

"Beograd je jedan od najboljih i najlepših gradobva na svetu. Ranije se išlo u privatne smeštaje i apartmane, a sada je jeftinije da budete u hotelu", rekao je Juta.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo:

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realni clan propalog drustva 💯

Evo sve trcim u te selendre , ne znam kako cu da izdrzim dok ne stignem da seljoberima punim dzepove , moreeee mrss!!!!

klavire_prevozi_ostoja

@Realni clan propalog drustva 💯 Čisto sumnjam da i "BeogrAđanima" puniš džepove. Mislim bi ti, ali verovatno kada bi te prevrnuli na postavu, ne bi ni 20e ispalo.

Realni clan propalog drustva 💯

@klavire_prevozi_ostoja ne mozes ti bez mene znam ja to volim i ja tebe 😂😂😂😂

special image