• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragutinović: Bonus za zaposlene i penzionere

Ministarka finansije Diana Dragutinović izjavila je večeras da je sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovoreno da se plate i penzije u javnom sektoru ne odmrzavaju do kraja godine.

Ona je novinarima na Forumu menadžera u Beogradu rekla da će zaposleni i penzioneri dobiti jednokratni bonus u drugoj polovini godine i da će za to biti izdvojeno četiri milijarde dinara.

Dragutinović je rekla da će dve milijarde biti izdvojene za zaposlene i dve za penzionere.

U dvonedeljnim razgovorima postignut je dogovor u svim elementima, rekla je Dragutinović u izjavi novinarima posle učešća na forumu menadžera u Beogradu.

Ministarka je objasnila da će zaposleni u državnom sektoru dobiti ukupno dve milijarde dinara, koliko i penzioneri, mimo redovnih plata i penzija, što bi, praktično, iznosilo oko 5.000 dinara, uz mesečnu platu ili penziju.

Na taj način će se pomoći najsiromašnijim slojevima društva u Srbiji kako bi lakše prebrodili negativne efekte krize, rekla je ona.

Ministarka finansija nije žela da iznosi više detalja o razgovorima sa MMF-om i najavila je da će više reči o tome biti na zajedničkoj konferenciji predstavnika Vlade i Fonda.

Dragutinović je večeras učestvovala na Forumu menadžera, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera i tom prilikom domaće biznismene upoznala sa planovima reformi poreskog sistema i efektima novog Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

MMF je 15. maja 2009. godine odobrio Srbiji novi stend-baj aranžman u ukupnom iznosu od 2,9 milijardi evra, koji će trajati do aprila 2011. godine.

Sredstva tog kredita koriste se za jačanje deviznih rezervi, kao podrška ekonomskom programu Vlade Srbije za umanjenje uticaja svetske ekonomske krize.

U dosadašnje tri tranše Srbija je povukla oko 1,3 milijarde evra iz aranžmana s MMF-om.

S predstavnicima te međunarodne finansijske institucije raspravlja se, u tekućim razgovorima koji su počeli 13. maja, o najnovijim fiskalnim, monetarnim i makroekonomskim kretanjima, kao i o realizaciji obaveza ranije preuzetih sporazumom sa Fondom.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image