• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA POMOĆ DRŽAVE, OBEZBEĐENA SREDSTVA IZ BUDŽETA: Biće umanjene mesečne obaveze, ove kategorije građana ostvaruju pravo

Autor Ivana Lazić

Za usvajanje Uredbe o energetski ugroženom kupcu, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

 Ko ima pravo na umanjene račune za struju Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je definisala kategorije građana koji ostvaruju prava na umanjenje mesečne obaveze plaćanja električne energijeZa te namene obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,5 milijardi dinara.

"Uredbom su prvenstveno obuhvaćeni korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečiji dodatak ili uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica kao i domaćinstva sa minimalnim prihodima", piše u saopštenju Vlade Srbije.

Lokalne samouprave su u obavezi da podatke o svim energetski ugroženim kupcima koji mogu ostvariti pravo na umanjenje računa dostavljaju energetskom snabdevaču svakog meseca. Podaci će biti objavljivani na internet stranici Ministarstva rudarstva i energetike.

Vlada Srbije usvojila je i Program zaštite vazduha u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine sa akcionim planom.

"Strateški dokument, kojim su definisane mere i aktivnosti, predstavlja trasiranje narednih koraka u oblasti zaštite životne sredine, a pre svega kvaliteta vazduha, što predstavlja jedan od prioriteta Vlade Srbije", piše u saopštenju.

Ciljevi programa biće ostvareni kroz smanjenje emisija iz različitih sektora kao što su energetika, stacionarna postrojenja za sagorevanje, saobraćaj, velika industrijska postrojenja i poljoprivreda, ali i uz povezivanje, saradnju i učešće institucija, privrede i građana.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image