• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE SKUPLJE ČAK I OD HOTELSKE SOBE! Cene su brutalne u centru - kad se dodaju računi, potrebno je čitavo BOGATSTVO!

Autor Aleksandar Blagić

Cena iznajmljivanja garsonjera je trenutno skuplja od iznajmljivanja hotela na mesečnom nivou.

 Iznajmljivanje garsonjere skuplje od hotela Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Cene nekretnina u Srbiji su od početka rata u Ukrajini otišle u nebo, budući da je veliki broj Rusa i Ukrajinaca odlučio da život nastavi u našoj zemlji. Koliko su cene izdavanja stanova drastično skočile, pokazuje i činjenica da se trenutno više isplati živeti u pristojnom hotelu nego iznajmljivati stan.

Iako je i hotelski smeštaj poskupeo u poslednje vreme, i dalje postoje opcije koje su jeftinije od stanova. Na primer, jedan prestonički hotel od tri zvezdice, koji se nalazi u centru grada, nudi mesečni najam jednokrevetne sobe po ceni od 48.000 dinara, dok dvokrevetna košta 58.000 dinara. Inače, cene garsonjera za iznajmljivanje u ovom delu grada mesčno iznosi i više od 1.000 evra. Na to dodajte još infostan, račun za struju, internet...

U hotelu tih dodatnih troškova nema, doduše nema ni kuhinje, a ni doručak nije uključen u ovu cenu. Površina sobe je oko 20 metara kvadratnih, što je veličina i garsonjera koje se izdaju po Beogradu. Ono što ovde još nema, to je briga o čišćenju, menjaju posteljine, peškira...

Nemamo mnogo soba dostupnih za mesečni najam, ranije ih je bilo više, ali su sve koje imamo pune, a čak postoji i lista čekanja. Potražnja je velika”, kažu u ovom hotelu.

Oni dodaju da se liste čekanja prave s vremena na vreme, i da to zavisi od perioda do perioda.

Otkako smo počeli sa mesečnim najmom, mi smo manje-više uvek bili puni, nije bilo puno oscilacija u tom smislu, ali istina je da se situacija dosta promenila sa dolaskom Rusa, te je sada posebno interesovanje kada je u pitanju ova vrsta smeštaja”, dodaju u hotelu.

Kirije za garsonjere dostižu i više od 1.000 evra

Sa druge strane, kirije za garsonjere koje se nalaze u centru Beograda, dostižu čak i cene koje premašuju 1.000 evra. Za one sa nešto plićim džepom, tu su one koje koštaju “samo” 450 do 600 evra, ali je njihov komfor i izgled upitan. Jedina mesta gde se garsonjere mogu naći po nešto nižim cenama, za 250 do 350 evra, jesu naselja udaljena od centra grada, poput Ledina, Borče, Petlovog brda i slično.

Međutim, čak i da se nađe garsonjera u centru grada za jednaku cenu kao hotelska soba, treba imati u vidu da se troškovi tu ne završavaju. Ako se na iznos od 400 evra dodaju i svi računi koji moraju biti plaćeni svakog meseca, krajnja svota koja treba da se izdvoji može biti značajno veća, a najviše će zavisiti od načina grejanja u stanu i, samim tim, visine računa za infostan.

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image