• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOGRADNJA IMA 3 KLJUČNA PROBLEMA! Cena kvadrata u Beogradu podivljala, za stanove se izdvaja bogatstvo a onda ide ŠOK!

Autor Aleksandar Blagić

Cene kvadrata u Beogradu su veće od 2.000 evra, ali postoje stvari kod beogradske novogradnje koje muče mnoge kupce.

 Cena kvadrata u Beogradu problemi novogradnje Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Inflacija je uzela maha, cene prehrambenih proizvoda i goriva vrtoglavu rastu, a cena kvadrata u Beogradu je uveliko prešla cifru od 2.000 evra. Ubrzano širenje i gradnja mogu loše da utiču na kvalitet života na neke ljude. Visoka cena u novogradnji uglavnom označava kvalitet, ali ne nužno i bezbrižnost. Nekoliko problema se javlja kod novogradnje u Beogradu u nekim naseljima - kanalizacija, parking mesto i dom zdravlja.

Mirijevo

U Mirijevu je prava ekspanzija stanova u poslednje vreme. Cena kvadrata iznosi čak i više od 2.000 evra, a poslednjih nekoliko dana, u žiži javnosti bili su stanari dela ovog naselja koji su blokirali ulicu i protestovali zbog izlivanja kanalizacije, koja je tekla u potocima. Reč je o kanalizaciji koja je bila nelegalna, a dodatan problem pravili su automobili koji su svakog puta kada su prolazili, širili fekalija. Ovaj problem privremeno je rešen dezinfekcijom ulice, a prema postignutom dogovoru stanari će obezbediti dodatne cevi koje će se nalaziti u septičkoj jami.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije iz hodnika Doma zdravlja u Mirijevu, na kojima se vidi velika gužva, a jedna žena se navodno i onesvestila. Meštani Mirijeva sa žale na smanjen broj lekara, zbog čega zapravo i dolazi do ovakvih situacija. Do sada nije bilo dovoljno lekara na odeljenjima za odrasle, ali se sada manjak radnika uočava i na dečjem odeljenju.

Voždovac

Sa problemom kišne kanalizacije suočava se i popularno naselje vojvode Vlahovića, koje se nalazi u beogradskoj opštini Voždovac. Cena kvadrata u ovom delu Voždovca dostiže i 2.400 evra. U nevremenu koje je u više navrata pogodilo Beograd u letnjim mesecima, delovi ovog naselja bili su potpuno pod vodom.

Vračar

Za cene kvadrata na Vračaru, moglo bi se reći da su dramatične. Prema poslednjim informacijama, kvadrat na Vračaru i to u najužem delu grada, košta i do 2.800 evra. Godinama unazad, građani kao osnovni problem navode pronalazak parkinga. Iako gotovo svaki novoizgrađeni stambeni objekat ima svoju garažu, problem predstavljaju dodatni kapaciteti koji su preko potrebni.

Uske ulice, često i jednosmerne uz tek nekoliko parking mesta znaju da predstavljaju veliki problem za sve učesnike u saobraćaju.
Dobro je poznat i nedostatak odgovarajućeg mesta za pravljenje većih parkinga, pa samim tim ovaj problem biva sve veći iz godine u godinu.

Banjica

Na osnovu dostupnih oglasa, prosečna cena kvadrata na Banjici kreće se od 2.000 evra, pa sve do 2.600 evra.

U centru ovog dela grada, posle manjeg nevremena poteku bujični potoci. Baš takva situacija desila se i ovog leta, kada su se vozila gradskog saobraćaja jedva probijala kroz vodu do svojh odredišta.

(MONDO/Nova S)

Pročitajte i ovo

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

##

A šta kaže Kaća, hoće li cena kvadrata u Borči da ripi na 8000 evra?

Bob Dylan

@## Hahaha!Svaka čast za komentar...👍

dr

Bolje je kupiti plac na Avali ili Kosmaju pa sagraditi kucu nego kupiti dva stana na Mirijevu ili Maloj Kolumbiji (pardon Karaburmi). Sto ce centra grada tice, tamo ne treba ziveti jer je veoma zagadjeno.

special image