• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Radovi na deonici Ub-Lajkovac

Ministar za infrastukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas u Valjevu da će radovi na deonici budućeg autoputa Beograd-južni Jadran, od Uba do Lajkovca, početi na Vidovdan, 28. juna.

Ta deonica duga je 12,5 kilometara, po prvim procenama koštaće oko 55 miliona evra, finansiraće se iz budžeta Srbije, a budući izvođači radova moraju se obavezati da će deo radova izvedenih u ovoj godini naplatiti naredne godine, rečeno je na promociji radova na toj deonici.

U budžetu za tu namenu ima dve milijarde dinara, a po sličnom principu radi se i na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada.

Predstavnici opština Ub i Lajkovac, Aleksandar Damnjanović i Živorad Bojičić, rekli su da je eksproprijacija zemljišta na trasi budućeg autoputa u toku i da "bolje ide u Lajkovcu nego na Ubu".

"Sa vlasnicima parcela kroz koje će proći autoput dogovorili smo se da ar bude plaćen 100 evra, što je cena ara zemljišta koji se ekspropriše za potrebe širenje kopova Rudarskog basena 'Kolubara' na području Uba i Lajkovca", rekao je Bojičić odgovarajući na pitanje izveštača agencije Beta.

Damnjanović i Bojičić su uvereni da je za mesec dana moguće eksproprisati zemljište na delovima te deonice od "bar kilometar-dva" kako bi radovi počeli u predviđenom roku.

Autoput Beograd-Požega dug je 152 kilometra, a od Požege do Boljara, na granici Srbija-Crna Gora, ima još oko 80 kilometara, kazao je novinarima predstavnik Ministarstva za infrastrukturu Darko Pešić.

Mrkonjić je najavio i skore razgovore sa ruskim partnerima za kredit koji bi bio iskorišćen za nastavak radova na pruzi Valjevo-Loznica, koji bi "mogli da počnu kada bude okončana deonica autoputa Ub-Lajkovac", i slične objekte na železnici.

Ministar za infrastrukturu je danas ponovio da će Srbija do kraja juna od evropskih i svetskih banki dobiti "dva puta po 100 miliona evra kredita", koji će biti uloženi u regionalnu i lokalnu infrastrukturu.

Pre promicije deonice autoputa Ub-Lajkovac Mrkonjić je posetio putare koji saniraju kliziste na obilaznici za Užice, a potom i radove na asfaltiranju 120 metara dela Ulice Vlade Danilovića u centru Valjeva.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image