• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA PROMENA NA TRŽIŠTU - RUSI VIŠE NE TRAŽE STANOVE U BEOGRADU: Agent upozorava stanodavce, dolazi do pada cena

Autor Ivana Lazić

Trenutno nema velike potražnje Rusa za nekretninama u Beogradu, pa se u budućnosti očekuje pad cena zakupa, ističe agent za nekretnine, Kaća Lazarević.

 Opada tražnja Rusa za stanovima u Beogradu Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Dolazak Rusa u talasima u Srbiju podigao je cene nekretnina u Beogradu i drugim većim gradovima, ali sudeći po najavama agenata za nekretnine, taj trend će polako opasti. Kako navodi Kaća Lazarević, vlasnica agencije "Kaća Lazarević nekretnine", trenutno nema velike potražnje  Rusa za stanovima, pa se u narednom periodu očekuje pad cena zakupa.

"Stanodavci će brzo shvatiti da cene treba da prilagode našem standardu življenja, jer održavanje stana nije baš mala stavka i njima se ne isplati da drže prazan stan", kazala je Lazarevićeva. Ona je ukazala da su mnogi vlasnici stanova previsokim cenama zakupa izbacili stanare, kako bi stanove izdali Rusima i na taj način profitirali.

Dodala je da očekuje da će sve veća ponuda stanova dovesti do korekcije cene zakupa, iako se, kako kaže, ljudi nerado odlučuju na to bilo da je reč o prodaji ili zakupu.

Lazarevićeva je dodala da su ruski državljani bili najviše zainteresovani za zakup cena stanova u užem centru grada, zbog čega su na tim lokacijama i cene bile dosta visoke. 

Na pitanje na kojim lokacijama je cena zakupa najveća, Lazarevićeva je navela da su stanovi bili najskuplji u užem centru grada, za koji su Rusi bili najviše zainteresovani. Ona je istakla da Rusi nisu želeli da stanuju u starim stanovima koji imaju stari nameštaj i da su birali novogradnju.

Na pitanje kakva je trenutno situacija na tržištu nekretnina, Lazarevićeva navodi da uvek krajem godine ima dosta kupaca, da su cene i dalje visoke, ali trenutno bez trenda daljeg povećanja.

(Mondo/Dnevnik)

Pročitajte i ovo:

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sanja

Sledeće godine,moliće vi da se stan samo izda ili proda ali po ceni koja nama odgovara,tj.onoj koliko realno i vredi građevina iz prošlog veka.

Janko

Nema nazad kad cena jednom skoči teško se vraća na staro moguće su manje korekcije ali da se vrati na staro nema šanse

Jovix

Pa sta ste mislili? samo polako ,zvacete vi koji ste isteraali ljude iz stanova zbog Ukrajinaca iste one koje ste najurili ,samo polako i to im dati stan pod manjim cenom nego pre isteravanja.Vi mislili kriza ce doveka da ne radite ništa i ko paraziti da živite ,e malo sutra i vi i ona banda dole na Crnogorskom Primorju u Tivtu.Jeftinije ces naci stan u Austriji i Frankfurtu nego u Tivtu u kojem ne da posla nema da radiš ,nego od cele godine devet meseci pustinja a plata trista eura. E polako samo.

special image