Novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počeće početkom 2023. godine, a predviđeno je da bude pet javnih izvlačenja koja će trajati od 28. januara do 25. februara. Biće dodeljeno deset stanova u Beogradu vrednosti od 1.682.421,33 evra.

U svakom izvlačenju biće dodeljena po dva stana. Izvlačenje će se održavati na Prvom programu RTS-a u 18 časova. Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani će pravo učešća ostvariti registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije. Aplikacija "Uzmi račun i pobedi" dostupna je u Gugl plej i Epl prodavnicama, a skeniranje računa počinje od subote, 24. decembra. U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod, a druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni, odnosno nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju. Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagradu u drugom krugu nagradne igre u drugoj polovini 2023. godine. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji. 

Kako se registrovati?

Procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna. Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti. Nakon klika na dugme "Registracija", učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila. Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga. 

Svaki fiskalni račun bez obzira na iznos može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa. Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa "Promet-prodaja" (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga). Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju Radio-televizije Srbije.

(MONDO)