• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNA OD NAJBOGATIJIH KOMPANIJA OTPUŠTA 18.000 LJUDI! Hteli da PREĆUTE talas otkaza, oglasio se direktor - "MORAMO"!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Kompanija "Amazon" otpušta 18.000 radnika, potvrdio je direktor Endi Džesi i naglasio da nije planirao to još da objavi, ali je bio primoran.

 Amazon otpušta 18000 zaposlenih Izvor: YouTube/AmazonTours

Kompanija "Amazon" otpustiće više od 18.000 radnika, a bila je primorana da to javno saopšti nakon što je neko od zaposlenih informaciju dostavio medijima. "Amazon" je tako postao poslednja u nizu tehnoloških kompanija koje daju masovne otkaze, ali broj od 18.000 zaista je zaprepastio javnost.

Direktor kompanije Endi Džesi potvrdio je da nije bio plan da se informacija o otkazima objavi, ali da je bio primoran da to učini.

"Prinuđeni smo da se oglasimo jer je informacija 'procurila' eksterno zbog jednog od članova našeg tima. Kompanije koje dugo traju prolaze kroz razne faze i nisu uvek u modelu proširenja broja zaposlenih. Naše poslovanje je u proteklom periodu bilo puno izazova u nesigurnoj ekonomiji, ali i u svetlu činjenice da smo prethodnih godina ubrzano zapošljavali nove ljude", rekao je Džesi.

Izvor: YouTube/CNBC Television

"Radimo na tome da podržimo zaposlene koji su pogođeni ovom merom i pripremamo posebne pakete koji obuhvataju otpremnine, prelazne benefite zdravstvenog osiguranja, kao i podršku pri traženju novog zaposlenja", rekao je on zaposlenima u firmi Džefa Bezosa.

"Amazon" je i prošle godine najavio talas otkaza ali tada nije bilo reči o konkretnom broju radnika koji će biti otpušteni. Džesi nije precizirao u kojim zemljama će biti najviše otkaza, ali je naglasio da će kompanija komunicirati sa organizacijama koje zastupaju radnike "tamo gde je to primenljivo u Evropi".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Србин

Има тога много у европи и Анерици али нато-еуро медији то крију. У хрватској само колико је фирми угасено и отпустило раднике али о томе нема у медијима ништа.

Marko

@Србин Ajde, kad se već praviš pametan, nauči da pišeš ćirilicom kako treba, a ne tako kako si ti napisao!

Uzasavajuce

Sve te kompanije: Microsoft, amazon, Tesla.... imaju mogucnost da zaposle jos toliko radnika i da daju 50 % vece plate. Ali ono sto se ovde radi je cisto iz*rkavanje. Takve kompanije ciji su vlasnici delom ili malim procentom vecinski vlasnici ( vise reci figure, dok prave imucne i bogate porodice stoje iza ) , svi oni u svojoj kolekciji imaju milijarde koje nece potrositi da se cak svakom da po 10 k dolara na svetu po osobi i da se otplate svi dugovi. Ovde je rec o tome da im se moze i pokazuju kroz razne nacine da sa nama mogu da rade sta zele. Primera radi: otkazi, krize na berzama, vakcine, ubacivanje napredne tehnologije u ljudska tela....ratovi.... Samo sto takvih nema ni 100 na svetu, dok onih koji njih slede nema vise od 10k, a oni sto slede ove njih nek ima milion... A na planeti imamo 7 milijardi recimo . Sto svodi na prostu racunicu i shvatanja da smo mi ljudi samo naivne bu*ale koje cutimo i trpimo taj mali procenat. Kao i ovo sto sad prave decu da su musko i zensko, da su ko zna sta vec, da nema roditelja u vidu otac majka nego 1 i 2... Zapitajmo se ustvari koliko smo krivi mi sami za sve sto nam se desava!

special image