• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbogatiji čovek na svetu u JEDNOM DANU zaradio 13 milijardi dolara

Autor Ksenija Jelesijević

Osnivač Amazona Džef Bezos, postavio je novi rekord u dnevnoj zaradi povećavši svoje bogatstvo u jednom danu za 13 milijardi dolara. Sadaje "težak" neverovatnih 189 milijardi dolara.

Bezos je značajno povećao svoje bogatstvo tokom pandemije korone kada su milioni "zarobljeni" u kućama posegnuli za uslugama Amazona kako bi naručili hranu, odeću, knjige...

Uprkos tome što je pandemija korone teško pogodila velik broj kompanija i, kako se čini, izazvala jednu od najvećih ekonomskih kriza od Velike depresije 1930-ih, vrednost deonica Amazona od početka godine porasla je za 70 posto. Samo ovoga ponedeljka njihova cena je skočila za  8 posto, na rekordnih 3197 dolara, piše Gardijan.

Možda će vas zanimati

Bezos, koji je pokrenuo Amazon u svojoj garaži 1994., još uvek poseduje 11 posto učešća u kompaniji, kao i vlasništvo nad kompanijom koja se bavi svemirskim putovanjima Blue Origin i Vašington postom.

Bezosovo bogatstvo je samo od januara ove godine poraslo za 74 milijarde dolara.

Osnivač Amazona sada ima toliko novca da njegovo bogatstvo premašuje BDP Mađarske, Ukrajine i Katara a uskoro bi mogao da prestgmne BDP zemalja poput Grčke i Novog Zelanda koje su na 51. i 52. mestu svetskih ekonomija na listi Svetske banke.

Bezosova zarada od 13 milijardi dolara najveći je jednodnevni skok nečije neto vrednosti otkako je Blumberg 2012. godine počeo da prati dnevni nivo bogatstva najbogatijih na svetu.

Bezos je sada za 71 milijardu dolara bogatiji od sedeće najbogatije osobe na listi, osnivača Microsofta Bila Gejtsa.

Koliko vi zaradite u jednom danu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaše ime

Vrli novi svet

Srdjan

Šta ako bih vam rekao da ima talenat i znanje da napravim ogromne pare, ali da me jednostavno to je zanima. Duhovno sam biće i materijalno nije predmet mog interesovanja. Imam koliko mi treba a treba mi malo. Skroman sam čovek.

Munze

@Srdjan ne bi ti verovali. Ako si duhovni covek, napravi te pare pa ih prosledi u neko sirotiste, bolnicu, manastire na kim, azile za zivotinje, lecenje ljudi za koje drzava nema para, plati stipendije siromasnoj talentovanoj deci, sazidaj zgradu sa 20 stanova pa ih podeli onima koji nemaju.na mnogo nacina se mogu uloziti pare i da ti dusa bude mirna dusevni covece. Ja koji nisam "dusevan"moram da ti pricam

special image