• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBI ZABRINUTI, RATA KREDITA VEĆA I DO 100 EVRA! Svi se pitaju kada će prestati rast - stručnjaci dali ODGOVOR!

Autor Uroš Matejić

Odgovor na to pitanje dali su Mihailo Gajić ekonomski analitičar iz "Libek-a" i Vladimira Vasića ispred Udruženja banaka Srbije.

 Rata kredita veća i do 100 evra Izvor: Shutterstock/Yuliasis

Prema najavama iz Evropske centralne Banke kreditni dužnici bi mogli već tokom ove godine da plaćaju do 100 evra veću ratu kredita.

Kako ćemo vraćati dugove u 2023. godini? Odgovor na to pitanje dali su Mihailo Gajić ekonomski analitičar iz "Libek-a" i Vladimira Vasića ispred Udruženja banaka Srbije. Ono što sve najviše zanima je dokle će rasti euribor, dokle će rasti krediti i kada možemo da očekujemo kraj povećanju kamata.

"Nisam baš siguran da tako lako možemo da projektujemo šta će se dešavati u narednim mesecima ili tokom ove godine", rekao je Mihailo Gajić.

"Ja se iskreno nadam da će rast kredita stati. Zašto? Zato što vidimo svetlo na kraju tunela. Primer nam je Amerika u kojoj je prvi put zaustavljena inflacija u poslednjih nekoliko meseci. Takođe u EU posle 17 meseci imamo zaustavljanje inflacije. Iskreno se nadam da bi to moglo da se desi u prvom kvartalu ove godine i kod nas. Verujem da bi na kraju ove godine mogla da bude inflacija između 9 i 11 odsto. Ova godina je godina stabilizacije, a sledeće možemo da očekujemo da se vraćamo u normalu", ispričao je Vladimir Vasić.

(MONDO/TV Prva)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image