• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 60 miliona evra za most preko Ade

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluku o dodatnom zaduženju Grada kod Evropske banke za obnovu i razvoj od 60 miliona evra za izgradnju mosta preko Ade Ciganlije.

Zamenik sekretara za finansije Radomir Kostadinović rekao je, obrazlažući predlog, da će ukupno zaduženje za izgradnju mosta kod te banke biti nešto manje od 130 miliona evra.

Kostadinović je podsetio da će nastavak izgradnje novog mosta finansirati grad Beograd iz sopstvenih prihoda, sa 50 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, odgovarajući na optužbe opozicije, istakao da će sam most preko Ade Ciganlije koštati oko 120 miliona evra.

Grad nije prezadužen, jer, kako je podsetio Đilas, ta zaduženost za sada ne prelazi ni pet, od predviđenih 15 odsto budžeta.

Predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Antić istakao je da je današnje dodatno zaduženje poslednje kada je u pitanju novi most.

On je podsetio da manjak novca iz kase budžeta grada, koji je predviđen za izgradnju mosta uslovljen svetskom ekonomskom krizom, kao i da se nije mogao predvideti.

''Vladajuća većina preuzela je obaveze izgradnje mosta od prethodnog saziva, u kojoj su sedeli i donosili odluke upravo oni koji danas kritikuju današnju odluku'', naveo je Antić.

Šef odborničke grupe SRS-a Nemanja Šarović istakao je da je prva projektovana cena za taj most bila 80 miliona evra, pa, kako je naveo, 119, a, "sada se predviđa, da će za most, s pristupim saobraćajnicama biti izdvojeno više od 300 miliona evra".

Odbornik DSS-a Andreja Mladenović ukazao je da je ta odluka neodgovorno ponašanje gradske vlasti prema budućim pokolenjima, jer je Beograd, kako je istakao, prezadužen grad koji neće moći da otplaćuje svoje obaveze.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image