• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANI, STIŽE NOVO POSKUPLJENJE! OD FEBRUARA SKAČE INFOSTAN: Evo koliko ćete sada plaćati

Autor Sara Gajić

Beograđanima će od februara da stižu novi računi za Infostan.

 Nove cene Infostana u Beogradu Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Nema kraja poskupljenjima, pored toga što je skuplja hrana, gorivo, usluge, vrtići, još jedan račun će se uskoro pojaviti sa uvećanim iznosom. Beograđanima stižu uvećani računi za Infostan jer će stavke voda, grejanje, kanalizacija i "pogonska spremnost sistema" imati nove cene.

Dragana se požalila da je teško bori sa novim poskupljenjima i da je novi namet Infostana "kap koja je prelila čašu". Njen mali stan u Malom mokrom lugu od 40m2 za koji plaća 6.500 dinara će poskupeti za 1.200 dinara. Od 1. februara cena vode u Beogradu biće uvećana za 12,5 procenata, dok će cena daljinskog grejanja biti veća za pet odsto. Prema tome, kubik vode će od narednog meseca koštati 66,80 dinara, umesto dosadašnjih 59,46, dok će cena grejanja po kvadratu sa sadašnjih 119,39 skočiti na 125,22 dinara. U sve iznose uračunat je i PDV.

Poskupeće i stavka za odvođenje otpadnih voda, odnosno kanalizacija, koju Beograđani trenutno plaćaju 24,04 dinara po kubiku. Od sledećeg meseca, ova cifra će biti veća za tri dinara. Fiksna naknada koja se zove "pogonska spremnost sistema" će od februara koštati 147,02 dinara, umesto sadašnjih 130,68.

"Svakog meseca se uvodi neko novo poskupljenje, skače cena te gasa, te mesa, dokle više. Primanja ista, a sve je skuplji život", rekla je Dragana.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Zašto poskupljuje infostan i ostalo, zar nismo mi ekonomski tigar, Nemačka nam nije ni do j..., valjda bi trebalo već sve da pojeftini i da počnemo da kupujemo nemački javni dug i njihove obveznice.

Penzioner

Od silnih hvalospeva kako penzioneri dobijaju nikad veće povišice, kako država brine o njima, istina je ta da inflacija pojede sve te povišice pre nego što ih penzioneri i dobiju na račun. Pa, bar da pojede povišicu samo, nego načne i prethodni iznos penzije jer su poskupljenja veća od dobijenog povećanja. Tako da nije samo "pojeo vuk magarca", nego smo mi penzioneri konstantna kolateralna šteta.

Mile

Minimalne plate u privatnom sektoru za 100% podici jer mi kod privatnika radimo i za ove sto sede po drzavnim firmama, imaju pauzu od 9 do 12h i citaju mailove od 7 do 9. Da nije nas i poreza od nas, ne bi imali ni za kiflu.

special image