Nema kraja poskupljenjima, pored toga što je skuplja hrana, gorivo, usluge, vrtići, još jedan račun će se uskoro pojaviti sa uvećanim iznosom. Beograđanima stižu uvećani računi za Infostan jer će stavke voda, grejanje, kanalizacija i "pogonska spremnost sistema" imati nove cene.

Dragana se požalila da je teško bori sa novim poskupljenjima i da je novi namet Infostana "kap koja je prelila čašu". Njen mali stan u Malom mokrom lugu od 40m2 za koji plaća 6.500 dinara će poskupeti za 1.200 dinara. Od 1. februara cena vode u Beogradu biće uvećana za 12,5 procenata, dok će cena daljinskog grejanja biti veća za pet odsto. Prema tome, kubik vode će od narednog meseca koštati 66,80 dinara, umesto dosadašnjih 59,46, dok će cena grejanja po kvadratu sa sadašnjih 119,39 skočiti na 125,22 dinara. U sve iznose uračunat je i PDV.

Poskupeće i stavka za odvođenje otpadnih voda, odnosno kanalizacija, koju Beograđani trenutno plaćaju 24,04 dinara po kubiku. Od sledećeg meseca, ova cifra će biti veća za tri dinara. Fiksna naknada koja se zove "pogonska spremnost sistema" će od februara koštati 147,02 dinara, umesto sadašnjih 130,68.

"Svakog meseca se uvodi neko novo poskupljenje, skače cena te gasa, te mesa, dokle više. Primanja ista, a sve je skuplji život", rekla je Dragana.

(MONDO)