• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U vojvođanskim radovima posao za 1.000 ljudi

U konkursu javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje u Pokrajini odobrena 84 projekta vrednih ukupno 127 miliona dinara.

U nastavku sprovođenja javnih radova po konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje, u pokrajini biti angažovano 683 nezaposlenih sa nižim stepenom kvalifikacije, odnosno "teže zapošljivih osoba" i dodao da će i pokrajina do kraja godine otvoriti još jedan konkurs za javne radove.

Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić je, napominjući da je za javne radove na celoj teritoriji Srbije iz ovogodišnjeg budžeta opredeljeno 700 miliona dinara, a na konkursu NSZ pristiglo predloženih programa vrednih čak pet milijardi, naglasio da je zainteresovanost za taj vid zapošljavanja velika jer koristi imaju i nezaposleni i država.

U proteklom četvorogodišnjem periodu angažovanja nezaposlenih na javnim radovima ostvareno je niz različitih projekata a posebno su uspešni bili programi gerontodomaćinstva u Subotici, gde je kao ispomoć tamošnjem Gerontološkom centru uposleno oko 80 osoba, rekao je Srdić.

Dobar primer je i Mokrin, gde su javnim radovima lane prokopavani ulični odvodni kanali tako da to severnobanatsko selo više nema problema sa odvođenjem atomsferskih padavina, poput mnogih drugih mesta koja imaju velikih problema proteklih kišnih dana.

Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje je rekao i da je u maju u Vojvodini evidentirano 202.942 nezaposlene osobe što je za 2.106 manje nego prethodnog meseca a za 2.060 manje nego pre godinu dana.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image