• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE CENE GORIVA! POSKUPEO DIZEL I BENZIN: Evo koliko sad košta litar

Autor Ivana Roslavcev Vlajković

Gorivo u Srbiji poskupelo je u odnosu na prošli petak.

 Cena goriva Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Do sledećeg petka do 15 časova litar evrodizela na pumpama će maksimalno koštati 200 dinara, a litar benzina evropremijum BMB 95 170 dinara. 

Ove cene važe od danas od 15 časova. Do pre samo oko dva meseca cene goriva u Srbiji su vrtoglavo rasle iz nedelje u nedelju. Praktično, cena dizela je u kratkom vremenu pala kad se uzme u obzir da je polovinom oktobra litar koštao 220 dinara. Takođe je pala i cena benzina jer je litar ove tečnosti polovinom oktobra koštao 185 dinara. 

Tada je i cena barela na evropskom tržištu bila na vrhu, kretala se i do 117 dolara po barelu. Strah od recesije i manja globalna tražnja doveli su do toga da cena nafte na svetskom tržištu padne. Međutim, u međuvremenu je ponovo počela da raste. Jutros je cena barela na londonskom tržištu 87 dolara, prošle nedelje barel se prodavao za 84 dolara.

Kina pravi obrt

Međunarodna agencija za energiju saopštila je da je sve izglednije da će ukidanje kovid ograničenja u Kini dovesti do velikog rasta tražnje za naftom. To bi moglo da dovede do veće tražnje i veće cene goriva u svetu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zuja

Super cene može i više(230din)za hejteri...

Dragan

Ne vozim ali znam da cena utice na svakodnevna poskupljenja. Ovod drzavi nikad dosta. Ako je nejvisa cena barela bila 117 a sada je 87 to je razlika od 34% ala cena u medjuvremenu. Kod nas je najskuplja nafra bila 222 dinara a sada je 200 a to je pad od 11%. Ako cemo realno koliko je pala cena barela nafta kod nas ne bi trebalo da predje 145 dinara jer je srazmerno toliko pala cena barela. A da ne pricamo o tome da mi imamo privilegovanu cenu nabavke i da se nas tih 85-87-115 dolara za barel be dotacinje. Nego prosto, drzava je busna i curi na sve strane i ovo su ocajnicki pokusaji da se ista para zaradi jer ova vlast ima da naravi cudo ... Samo cekajmo i videcemo kada puknemo kao balon ali nekima ce tada biti lepo i bericetno jer se skupljalo u medjuvremenu. Mene u Srbiji vise nista ne cudi i da su stavili na 230 dizel.

Neko

@Dragan Odavno je ovde sve jasno što se vlasti tiče. Uvek isti scenarijo, ono što je ostalo da vredi, dovedu se nesposobni,odnosno sposobni da to nešto unište do kraja. Kad se to nešto uništi do kraja, proda se zvanično za 1$ nekom tamo i država toliko zaradi,a oni koji su učestvovali u uništenju, dobijaju milione. Pošto je sad već skoro sve prodato i ništa više ne donosi novac nesposobnoj vlasti, sledeće što se radi je udaranje običnog naroda sa porezima, hajka na frilensere, poskupljenje svega što je narodu potrebno da preživi,pod izgovorom rata / korone / nemaštine svuda u svetu...sve u svemu,jedno ogromno laganje glupog i mrtvog naroda,a jedini cilj je punjenje budžeta na silu,da bi oni što duže ostali u foteljama i dalje ništa ne radili.

special image