• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INVAZIJA SRBA NA GRAD NA MORU! Umesto garsonjere u Beogradu, kupi se DVOSOBAN stan u centru - naselje kao Dedinje!

Autor Aleksandar Blagić

Ana B. se sa porodicom preselila u Trst iz Beograda pre osam godina i u intervjuu za srpske medije uporedila je cene nekretnina sa Srbijom.

 Srbi kupuju stanove u Trstu Izvor: Youtube/ Polychronis Drone/Screenshot

Anja B. se sa svojom porodicom preselila iz srpske prestonice u Trst zbog novog posla koji je dobio njen muž u ovom italijanskom gradu pre osam godina. Prvo su živeli u centru grada da bi se potom preselili u luksuzno predgrađe "Duino". Prema Aninim rečima, ovaj kraj grada bi se mogao porediti sa beogradskim Dedinjem. Za "BBC" na srpskom je uporedila cene nekretnina u Srbiji i Italiji, odnosno Beogradu i Trstu.

"Ovaj kraj bi mogao da se uporedi sa elitnim beogradskim naseljem Dedinje. Uglavnom su ovde sagrađene vile i žive bogatiji.  Ima i stambenih zgrada, gde smo muž i ja kupili nedavno stan, jer smo naišli na povoljnu priliku. Međutim, za cenu koju smo platili ovde, na Dedinju sigurno ne bismo mogli da kupimo takav stan,", izjavila je Ana B. za "BBC" na srpskom.

Anja B. i njena porodica spadaju u grupu od oko 4.000 državljana Srbije koji žive u Trstu koji se nalazi na istoku Italije uz granicu sa Slovenijom. Trst je od Beograda udaljen 621 kilometar. U široj okolini ovog grada je prijavljeno oko 18.000 Srba prema podacima kojima raspolaže Poreska uprava u Italiji (Agenzia delll'Entrate).

Prema rečima Mirjane Bubčić, vlasnice jedne agencije za nekretnine u Trstu, godišnje proda između 15 i 20 stanova srpskim državljanima. Kupci su uglavnom ljudi iz Beograda i Novog Sada. Po ceni garsonjere u Beogradu, u Trstu može da se kupi jednosobni ili čak dvosobni stan. Prosečna cena jednosobnog i dvosobnog stana iznosi od 50 do 70.000 evra u širem centru grada prema podacima vodeće agencije za nekretnine u Italiji, "Immobiliare.it".

(MONDO/BBC Srbija)

Pročitajte i ovo

Komentari 35

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kakav vic

Trst nije lep grad.. Obisao. To mogu da lazu ljude koji nisu tamo nikada bili. Drugo Trst je i napusten grad. Bio jak dok bilo Juge zbog trgovine, sada je postala teska provincija opao promet jer Slovenija pa i HR u shengen zoni. Mladi ga napustili zato ima posla za nase dosljake i zato su stanovi jeftini jer grad propada vec 30 godina. O tome sami Italijani pisu a ovde se soli pamet kao da kupili u Veneciji ili Milanu. hahahahaha

Serbia forever

Dragiša Binić popunjava ukrštene reči. Glavni grad Italije 3 slova: Trs....

Ucruklob

I ovde je kod nas 1000e kvadrat u kaludjerici u boljim delovima gde bogati imaju vile. Ali to je priferija glavnog grada. A ne leskovca sto bi odprilike bio Trs. Tako da treba usporediti sa Rimom Venecijom Milanom. Ili Djenovom. Trst je slepo crevo italije. Tako da se porede babe i zabe najblaze receno.

special image