• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIRMA KOJA DOBRO POSLUJE U SRBIJI ZNATNO POVEĆAVA PLATE: Minimalna 1500€, zaposleni sa većim odgovornostima preko 2.000€

Autor Ivana Lazić

Firma Inditex, u čijem vlasništvu su poplarni brendovi Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear i Bershka, postigla je dogovor o povećanju plata.

 galerija belgrade tržni centar.jpg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kompanija Inditex, koja u svom vlasništvu poseduje brendove Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear i Bershka povećava plate u proseku za 20 do 40 odsto u delovima Španije gde su plate bile najmanje.

Minimalna mesečna plata u Inditexu u Španiji iznosiće 1.500 evra za prodavce u radnjama, a minimalno 2.041 evro za radnike u trgovini s većim odgovornostima, objavio je sindikat CCOO u zasebnoj izjavi.

Firma Inditex u sledeće tri godine usklađivaće rast plata s inflacijom, sa čijim snažnim rastom se suočava i Španija.

Nakon što su radnici u radnjama u gradu A Coruñi, gde je sedište Inditexa, u decembru dobili povećanje plata od 25 odsto, sindikati CCOO i UGT, koji predstavljaju više od polovine radne snage u Zarinim buticima u Španiji, pregovarali su s Inditexom o povećanju plata i beneficija za trgovce koji rade za kompaniju u celoj Španiji.

Inditex se u novembru dogovorio s UGT-om i CCOO-om o isplati jednokratnog bonusa od 1.000 evra u februaru za sve prodavace u trgovini s punim radnim vremenom, a sada je pristao da isplati isti bonus sledeće godine.

Inditex zapošljava oko 165.000 radnika u 177 zemalja, oko trećine njih u Španiji. Oko 86 odsto radnika radi u 6.477 prodavnica, a većinom je reč o ženama.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Analiza

Kome služu ova informacija

Graditelj minimalne piramide

Negde sam citao da je u starom Egiptu radnicima na izgradnji piramida bila nadoknada svako vece po dva oveca hleba i krcag piva. Danas je tepsija bureka od 4 parceta oko 720 dinara, x 2 = 1440 dinara, + 2 limenke piva po 80 dinara sve zajedno 1600 dinara. Ako se pomnozi sa 30 dana to mu izadje na 48.000 i eto minimalca. Neku razliku i ne vidim osim sto je hleb nekad bio kvalitetniji a i pivo verovatno zdravije nego danas.

Jp

Pa ovo za Španiju, mi smo Srbija... daleko smo mi od te plate....

special image