• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI PUTUJU NEGDE ZA SRETENJSKE PRAZNIKE! EVO ŠTA JE U PONUDI I KOLIKO KOŠTA! Pogledajte spisak omiljenih destinacija

Autor Sara Gajić

Svi planiraju gde će da provedu slobodno vreme za Sretenjske praznike.

 Gde putovati za Sretenje 2023? Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Neki građani Srbije najviše vole da za odmore putuju u inostranstvu. Višednevni izleti u Pragu, Beču, Budimpešti, Rimu i druge prestonice u okruženju organizuju turističke agencije po ceni od oko 79, 99 ili 129 evra. U  jednoj od agencija nudi se put u Istanbul, koji traje pet dana i četiri noći, a na koji se ide avionom za jednu osobu košta od 379 evra. Put u Budimpeštu, a koji traje tri dana i jedna noć se provodi u smeštaju, za jednu osobu košta od 69 evra.

Put u Rumuniju od četiri dana, dve noći se provode u smeštaju za jednu osobu košta od 149 evra. U Beč i Prag put u ovom periodu košta oko 119 evra. Put u Milanu, a koji traje pet dana i dve noći se provode u smeštaju košta oko 129 evra po specijalnoj ceni.

Aleksandar Seničić predsednik JUTE je rekao za MONDO da se ljudi za sretenjske praznike često odlučuju za putovanja na sever Italije autobusom, pored redovno popularnih evropskih metropola. "Putnici se odlučuju da praznike provedu na severu Italije, Sofiju, Ohrid, Beč, Barselona i Pariz avionom, sada imamo i direktne linije pa je komfornije putovanje. Budmipešta je uvek aktuelna destinacija autobusom", naglasio je Seničić.

Međutim većina građana će slobodne dane iskoristiti za obilazak domaćih destinacija, prvenstveno planina, banja, spa i velnes centrara i organizovaće sami svoje putovanje.

Divčibare

U ponudi za Divčibare su vikendice, vile, apartmani, hoteli, a cene smeštaja su od, recimo, 40 evra sa doručkom u hotelskom smeštaju, ili 50 evra za najam kompletne vikendice. Pun pansion se na Divčibarama se može naći za 35 evra za dan. Hotel Vrujici je udaljen od Divčibara oko 30 kilometara i košta oko 40 evra na dan. Na raspolaganju je i bazen. 

Zlatibor

U jednoj od turističkoj agenciji do 31. marta imaju akcijski cenovnik za boravak na Zlatiboru. Cena za smeštaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi, polupansion i SPA usluga je oko 6.000 dinara, dok je za Kopaonik jedna od ponuda 14.000 dinara po osobi po danu.

Stara planina

Dvokrevetna soba u hotelu i usluga polupansiona je 116 evra, međutim, na sve tri planine u ponudi su i povoljniji i još skuplji aranžmani u zavisnosti od dostupnih usluga i luksuza.  Izsdvaja se paket aranžam sa trodnevnim smeštajem u hotelu na Zlatiboru po ceni od 130 evra po osobi za tri noći. Paket uključuje besplatan boravak dece do 10 godina, besplatna tri časa škole skijanja ili vožnje gondolom za porodicu, bazen teretane, saune i kreativne radionice. Oni koji pre Sretenja, za Dan zaljubljenih, već 14. februara planiraju putovanje na Zlatibor, imaju u ponudi i paket po ceni od 115 evra po osobi. U cenu je uračunata romantična večera, velnes i spa pogodnosti, dve noći boravka, doručak, bazen, parno kupatilo i drugo.

U vilama i apartmanima na ovoj planini cene su od 18 do 100 evra za noć. Reč je o dobro opremljenim objektima sa kuhinjom i posuđem, a mnogi domaćini nude i obroke po tradicionalnim receptima.

Kopaonik

Sretenjski paket na Kopaoniku u jednom od hotela, pet noćenja, polupansion i zabavnim sadržajima od 14. do 19. februara je 48.000 dinara po osobi za standard sobu, 60.500 dinara za specijal sobu i usluge spa centra ili 70.500 dinara za super luks sobu i spa usluge. Pojedina seoska domaćinstva nude noćenje po ceni već od 10-15 evra, cene za smeštaj u apartmanima su u proseku oko 40 evra, dok na Tari najam objekata košta 30, 40, 50, 60 i 70 evra. U pitanju su uređene brvnare i planinske kuće. Domaćini nude i smeštaj za 15 evra.

Palić

Na severu, uz jezero Palić, u neposrednoj blizini Subotice, u luksuznoj vili sa spa i velnes sadržajima, noćenje u dvokrevetnoj sobi je oko 9.900 dinara, apartman za dve osobe je oko 13.000, pomoćni ležaj za dete do 15 godina je oko 2.300 dinara, a za odraslu osobu oko 2.800 dinara. Doručak je 400 dinara.

Veliki broj vila na Paliću ima ponudu za noćenje od 10 do 30 evra po sobi, dok modernije opremljeni apartmani koštaju od 40 do 80 evra.

Fruška gora

Na Fruškoj Gori, u jednom od popularnijih smeštaja u Sremskim Karlovcima u ponudi je noćenje sa doručkom za 120 evra. Izdaje se i kamp prikolica, postavljena u kampu i opremljena za četvoročlanu porodicu. Cena je 50 evra, ima kuhinju i kupatilo. Za boravak duži od dva dana gosti mogu dobiti popust. Na autentičnim vojvođanskim salašima noćenje je 20 evra, a za boravak duži od tri noći odobrava se popust.

Vrnjačka banja

Zovi je i kraljicom banjskog turizma u Srbiji, i tokom februara biće jedno od omiljenih odmorišta i destinacija domaćih turista. Dobro lepo opremljeni apartmani za četiri osobe su od 25 evra i više, u zavisnosti od ponude. U ponudi je i jeftinije noćenje, po ceni od oko 2.000 dinara.

Sokobanja

Sokobanja u ponudi ima brojne zanimljivosti i smeštaj se može naći već od osam evra u seoskim domaćinstvima, Ponuda je raznovrsna i isplativa, pogotovo za porodice sa decom. Pojedini domaćini nude i izbor kuvanih obroka po povoljnim cenama, a postoji i mogućnost ishrane u restoranima sa tradicionalnim menijima.

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

C12/5

А као нема се пара,па одакле јбт 🙄

special image