• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valjevo: Šteta od nevremena pola milijarde

Na oko 484 miliona dinara se procenjuje šteta od grada i nevremena, koje je pogodilo Valjevo i okolinu 16, 19. i 21. juna.

Prema još nepotpunim izveštajima komisija, šteta u poljoprivredi je 427 miliona dinara.

Nevreme je pričinilo štetu na više od 19.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, voćnjaci su uništeni na 780 hekatara, a olujni vetar je polupao 105.000 crepova na kućama i pomoćnim objektima.

Aktivirala su se i klizišta na mnogim mestima.

Prema podacima Štaba za borbu sa elementarnim nepogodama, u Valjevu se pojavilo pet klizišta, Lajkovcu 14, u Ljigu tri, dok još nema podataka o broju klizišta u Osečini i Mionici, gde su takođe aktivirala.

U samom Valjevu najurgentnije stanje je u Ulici Jakova Nenadovića gde je ugrožena jedna porodica, a u Ulici Dimitrija Tucovića ugrožene su dve. Ugroženo je i jedno domaćinstvo u Beloševcu, kao i privatni Dom za stare u Popučkama.

Evidentirana su i oštećenja na objektima izazvana klizanjem tla u Đerdapskoj ulici, kao i na putu do škole u Brankovini, gde se 27. juna održava tradicionalni "Dan maline".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva obrane u Kolubarskom okrugu Milan Mihailović kaže da je uglavnom reč o klizištima od pre nekoliko godina koja još nisu sanirana.

Na području opštine Ub reke Ubača i Tamnava povlače se u korita, a najteža situacija bila je u selu Crvena Jabuka gde su dve porodice odbile da se evakuišu.

Voda nije za piće u 560 bunara, koji su danas dezinfikovani, a voda za piće dotura se i porodicama u desetak sela, koje su u "potpunom vodenom obruču", te im se potprepštine doturaju čamcima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image