• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NI GRČKA, NI CRNA GORA, OVA ZEMLJA JE SADA HIT DESTINACIJA! Godinama bila u senci, nudi TOP cene: Srbi traže najviše...

Autor Aleksandar Blagić

Leto počinje za nešto više od tri meseca, narod se uveliko priprema za odmor i putovanje, a cene će ove godine u proseku biti veće i do 30 odsto. Trenutno je hit destinacija zemlja koja je godinama bila "zaboravljena".

 Srbi traže Tunis za letovanje 2023 godine Izvor: YouTube/screenshot/Travel Penguin

Uprkos drastičnom povećanju cena, interesovanje za letovanja ne pada. Trenutno je hit destinacija Tunis, ali je u stopu prate Grčka, Egipat, Crna Gora... Čak je i Turska veoma tražena uprkos razornim zemljotresima koji su pogodili ovu zemlju početkom februara kada je stradalo, prema nezvaničnim informacijama, skoro 50.000 ljudi.

Tunis je nekoliko godina bio "zaboravljen", a sada se ova afrička zemlja vraća na velika vrata. Na primer, za oko 1.500 evra može se provesti 10 dana u hotelu. To se odnosi na četvoročlanu porodicu u sklopu polupansiona i avio prevoza.

"Poskupljenja su od 10 do 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. U zavisnosti od destinacije, povećana je cena transporta ili smeštaja. Interesovanje je dobro. Ponovo se traži Tunis. Rezerviše se dosta Egipat. Grčka je već standardno na prvom mestu. Dosta se traži i Sicilija, a Turska je u nekom momentu malo stala zbog zemljotresa, ali se ponovo pokrenula. Ima dosta dobrih ‘frst minit‘ ponuda za Tursku", rekao je Mirko Milanović iz jedne turističke agencije.

Turističke agencije trenutno se nalaze na oko 70 odsto od "rekordne 2019. godine". Otkrio je šta najviše utiče na porast cena, kao i na odabir putovanja.

"Ljudi čekaju lepo vreme i onda počinju da planiraju letovanje i odmor. Cela zima je bila nekako čudna, rat u Ukrajini, porast svih cena, sve to nekako utiče na putovanja", dodaje Milanović.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, potvrdio je da je Tunis izbio na prvo mesto po izboru destinacije za odmor. Tunis je, prema njegovim rečima, "ciklična" destinacija.

"Ima generacije koje nikada tamo nisu bile, onda obiđu Tunis za dve do tri sezone i to stane. Sada je bio problem terorizam i korona, pa ga nije bilo dugo. Ove godine su cene takve da su konkurentni. Imaju izuzetne hotele. Nivo viši nego u Egiptu. To je francuska škola ugostiteljstva, kada je reč o servisu i usluzi, koja je daleko kvalitetnija od ostatka Afrike. Ima dosta planiranih čarter letova za Tunis", navodi Seničić koji dodaje da su svi aranžmani poskupeli, ali da Srbi standardno traže Grčku, Tursku, Crnu Goru, Španiju, Italiju,...

(MONDO/Novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image