• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LETOVANJE U HRVATSKOJ NIKAD SKUPLJE, MINIMUM ZA NOĆ 90€! Nove cene šokirale turiste - ko će moći da priušti ovaj lukzus?

Autor Jana Desovski

Oni koji planiraju da letuju u Hrvatskoj se neće oduševiti poskupljenjem koje najavjuju komšije.

 Cene letovanja u Hrvatskoj 2023 Izvor: MONDO/Samir Cacan/YouTube/screenshot/Tomasz Polaszek

Apartmani u kojima je noćenje prošlog leta bilo 70 evra, ovog leta biće minimalno 80, a neretko i 90 evra po danu. Kratko, sedmodnevno letovanje u tom slučaju u startu poskupljuje barem 70, a češće 100 do 140 evra, piše Večernji list.

Kad je u pitanju odmor na hrvatskom jadranu, građanima ove godine malo šta ide na ruku. Prošle godine su u dizanju cena prednjačili hoteli, gde su poskupljenja išla i do 40 odsto u odnosu na 2021. Ali, ove godine cene podjednako i osetno rastu kako u hotelima tako i u popularnom i finansijski pristupačnijem privatnom smeštaju. S kakvim će cenama osvanuti jadranske konobe, poslastičarnice i restorani tek ćemo videti, ali i to će, kao i prošle godine, biti skrojeno prema zapadnoevropskim finansijskim mogućnostima.

Sve upućuje da će letovanje na Jadranu biti i skupo i nikad skuplje. Prosečena poskupljenja smeštaja zasad govore o 15 do 20 posto višim cenama od prošlogodišnjih, ali to samo znači da su neki poskupeli pet, a neki i 35 posto. Ispada tako da će, recimo, za apartmane u kojima je noćenje prošlog leta bilo 70 evra, ovog leta trebati minimalno 80, a neretko i 90 evra po danu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajde

Razumem da idu oni koji imaju tamo nekoga sta ce jadni ljudi i Hrvati dolaze ovde pun ih je... Ali ici tamo umesto u Grcku, a da nemas tamo nikoga ne znam zaista ko to normalan radi. Oni ne vole da Srbi dolaze tamo, a iskreno ni mi nismo oduševljeni kad cujemo njih ovde, mada smo pristojni i kulturni. Meni je u Grckoj top, Grci vecinom fini i kulturni, uljudni i veoma sarmantni pridju ali nisu napadni, bolje nego u CG, odmor treba da bude odmor i psihički i fizički a ne umor. Da razmišljam da li ce mi neki ludak razbiti glavu tamo jer sam rekla hleb a ne kruh. Nikad.

Realni clan propalog drustva 💯

@Ajde upravo tako , sta traziti pored Grcke , ko moze Spanije ili neke druge destinacije!!! Sto im ostavljati novac kad nema potrebe!!!

Realni clan propalog drustva 💯

Nisu mi jasni pojedinci koji letuju tamo!!! Nikada bio nisam , niti cu!!!

special image