• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTANDOVI NA SAJMU AUTOMOBILA PRAZNI I OBLEPLJENI TRAKOM! Zatvorila ih poreska uprava, otkriveno i zašto

Na nekoliko štandova na Sajmu automobila je zatvoreno zbog neevidentiranja prometa.

 Zatvoreni štandovi na Sajmu automobila Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Poreska uprava zatvorila je danas više štandova na Sajmu automobila i Sajmu motocikala "Motopešn" u Beogradu zbog neevidentiranja prometa. Već prvog dana na sajmu posetioci su mogli da vide da su pojedini štandovi bili prazni i oblepljeni trakom sa natpisom da je objekat privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa.

Poreska uprava je zatvorila štandove na Beogradskom sajmu u okviru svojih redovnih aktivnosti i kontrole koja se obavlja i na sajmovima, prenosi B92.

"Ovaj objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza. Bez poreza nema novca za penzije, nema novca za javne službe (plate lekara, profesora...), nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima i nema sredstava za razvoj infrastrukture", navedeno je u obaveštenju Poreske uprave.

Takođe se ističe da privrednici koji ne plaćaju porez ostvaruju nepravednu korist. "Takvi privrednici predstavljaju nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju sve one koji posluju u skladu sa zakonom. Borite se protiv sive ekonomije", navedeno je u obaveštenju.

(MONDO/B92)

Pročitajte i ovo

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beli Stojan

Ne intersuju me više automobili niti hrane, ića-pića (mozda kavezi sa izlozbom mesnatih insekata) jer uskoro nećemo imati ništa i bićemo svi srećni - Jedva čekam!!! A pogotovo me ne iteresuje "Motopešn" - lakrdija od organizatora.

Floyd

Gde su poreznici da provere da li se evidentira promet u turističkim centrima pri izdavanju privatnih apartmana?

Marko

Ako su zatvoreni štandovi na sajmu automobila to ne znači da su zatvoreni štandovi prodavaca automobila. Tu se prodaje mnogo toga od hrane, pića, auto delova i kozmetike...

special image