• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić najavio pomoć brodograditeljima

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas novi vladin program za podršku brodogradnji u Srbiji koji podrazumeva sufinansiranje proizvodnje u srpskim brodogradilištima sa zaključenim izvoznim ugovorima.

Dinkić, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Holandiji, održao je niz sastanaka sa najvećim holandskim investitorima i pozvao ih da investiraju u Srbiji.

"Najveće kompanije iz oblasti brodogradnje zainteresovane su da u srpskim brodogradilištima grade brodove za holandsko i svetsko tržište i Vlada Srbije će doneti poseban program s ciljem da pospešimo tu proizvodnju, jer je to izvozno orijentisan sektor srpske privrede", rekao je Dinkić.



On je istakao da se najveći deo izvoza Srbije u Holandiju, oko 50 miliona evra, ostvaruje upravo po osnovu izvoza brodova, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Dinkić naveo i da je sa holandskim kompanijama bilo reči o mogućnosti da se u Srbiji ne rade samo trupovi brodova, već i da se opremaju kompletni brodovi elektronikom, čime bi se ostvarila još veća vrednost izvoza.

On je potvrdio da su tokom današnjih razgovora sa investitorima u Hagu i Roterdamu, dve vodeće holandske kompanije za proizvodnju autobusa i kamiona izrazile interesovanje za proizvodnju u Srbiji radi izvoza na tržište EU, Ruske Federacije, Kazahstana i Bjelorusije, kao i drugih zemalja sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini.

Dinkić se tokom posete sastao u Hagu i sa holandskom ministarkom za ekonomske odnose Marijom Vanderhoven, kao i sa najuticajnijim predstavnicima najvećih parlamentarnih stranaka u Holandiji, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image