• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema para za savetnika oko naslednika Jat-a

Tender za izbor konsultanta za pravljenje kompanije koja bi trebalo da preuzme posao nacionalnog avioprevoznika biće raspisan "kada za to budu obezbeđena finansijska sredstva".

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković izjavio je danas da će tender za izbor konsultanta za osnivanja nove aviokompanije, koja od "Jat ervejza" treba da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika, biti raspisan kada za to budu obezbeđena finansijska sredstva.

Miljković je rekao Tanjugu da se priprema raspisivanje javne nabavke, ne precizirajući kada će to biti učinjeno.

"Postupak je u toku", naveo je državni sekretar za vazdušni saobraćaj, dodajući da tender ne može da se raspiše dok se ne dobiju pare i da se još ne zna kolika će biti vrednost javne nabavke.

U Ministarstvu za infrastrukturu je ranije bilo najavljeno da će tender za izbor konsultanta biti raspisan do kraja juna.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je prošlog meseca izjavio novinarima da je osnivanje novog preduzeća u završnoj fazi i da je osnovna ideja da "'Jat ervejz ostane da živi i radi kako bi država imala svoju aviokompaniju".

Ministarstva za infrastrukturu je najavilo da će Vlada Srbije uložiti 400.000 dolara u osnivanje nove aviokompanije, da će tek kada bude raspisan tender biti određeno kako će se sa potencijalnim strateškim partnerom podeliti kapital u novoformiranom preduzeću, kao i da država verovatno neće imati većinski deo.

Mogući partneri nove aviokompanije, prema pisanju štampe, su jedna ruska aviokompanija sa sedištem u Moskvi i domaći biznismeni, a novi nacionalni avioprevoznik treba da preuzme od "Jat ervejza" deo flote i najviše 400 zaposlenih.

Vladin zaključak, koji je usvojen 16. aprila na telefonskoj sednici, donet je pošto su Radna grupa za poslovnu kosolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Nacionalni avioprevoznik je 2009. godinu završio sa dugom od 25 miliona evra i akumuliranim gubitkom iz 1990-ih od oko 146 miliona.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image